bol u vratu-lijekovi

Lijekovi mogu olakšati bol u vratu i smanjuju upalu mekih tkiva. Bol reljef će vam omogućiti da se presele vrat nježno, tako da možete početi lako vježbe i započeti proces ozdravljenja.

Postoji mnogo načina na koje se može tretirati svoju bol u križima, bez lijekova ili operacije. Te alternativne terapije mogu vam donijeti olakšanje i pomoći vam živjeti aktivan život.

Neprepisan bolova uključuju

Recept protiv bolova uključuju

Kreme ili gelovi, kao što su Bengay, koji se utrljava u vrat; Acetaminofen, kao što su Tylenol, što smanjuje bol; Nesteroidni protuupalni lijekovi, uključujući ibuprofen (kao što je Advil) ili naproksen (kao što Alevea), koji može pomoći smanjiti bolove i smanjiti upalu.

Za relaksaciju mišića, koji se koriste za liječenje jake bolove u vratu i grčeve kada počne bol u vratu (akutna bol u vratu); Opojnih protiv bolova, koji se koriste za liječenje teške kratkoročni (akutnu) bol u vratu; Antidepresivi, koji se koriste za liječenje dugotrajna (kronična) bol; Kortikosteroidne injekcije. To se rijetko koriste za bolove u vratu. No, oni mogu biti suđeno ako imate simptome kao što su bol ili ukočenost u ruci koja sugerira korijen živca stegnut ili nadraženu (radikulopatiju).