fenotiazin (oralnim putem, parenteralno, rektalno put) opis i brand imena

Kanadski Brand Name

Fenotiazini se koristi za liječenje ozbiljnih mentalnih i emocionalnih poremećaja, uključujući shizofrenije i ostalih psihotičnih poremećaja. Neki se koriste i za kontrolu agitacije u nekih bolesnika, teške mučnine i povraćanja, jake štucanje, i umjerene do jake boli u nekim hospitaliziranih bolesnika. Klorpromazin koristi i u liječenju određenih tipova porfirije, i zajedno s drugim lijekovima u liječenju tetanusa. Fenotiazini se također može koristiti i za druge uvjetima koje će odrediti liječnik.

Fenotiazini može izazvati neželjene, neprivlačne i nekontrolirane lica ili tijela pokrete koji se ne mogu otići kada prestanete uzimati lijek. Oni također mogu uzrokovati druge ozbiljne neželjene učinke. Vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o dobru ovaj lijek će raditi kao i rizicima korištenja. Također, liječnik bi trebao izgledati za rane znakove tih učinaka na redovitim posjetima. Vaš liječnik svibanj biti u mogućnosti da se zaustavi ili smanjiti neke neželjene učinke, ako se dogodi, promjenom doze ili čineći druge promjene u svom liječenju.

Ovi lijekovi su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Levoprome (R) (metotrimeprazin) više nije dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama. Krajem svibnja 1998., Immunex Corporation prestali marketinga.

Jednom je lijek odobren za marketing za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je također koristan za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, fenotiazini se koriste u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Ovjes, Rješenje Tablet, čepića; sirup, eliksir, kapsula, s produženim oslobađanjem, kapsule, tekućina, tableta, žvakanje

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza