Gubitak trudnoće: kako se nositi

Gubitak Trudnoća mijenja svoju obitelj zauvijek. Kako preživjeti emocionalni utjecaj gubitka trudnoće, uzeti dobru brigu o sebi i okrenuti prema drugima za pomoć.

Gubitak Trudnoća je poražavajući, bez obzira na to kad se to dogodi ili što su okolnosti. S vremenom, međutim, dolazi ozdravljenje. Dopustite sebi da tuguju svoj gubitak trudnoće i prihvatiti ono što se dogodilo – i onda gledati prema budućnosti.

Nakon gubitka trudnoće, možda ćete iskusiti čitav niz osjećaja, uključujući

Drugi najmiliji, uključujući bebine djed i baka, možda imaju slične osjećaje, uključujući anksioznost, gorčine i bespomoćnosti.

Tugovanje treba vremena. Tijekom procesa žalovanja neke emocije mogli brzo proći, a drugi zadržavaju. Možda u potpunosti preskočiti druge.

Razumjeti proces tuguje

Možda ćete također doživjeti nazadovanje, kao što su osjećaji ljutnje ili krivnje puzanje natrag nakon što ste mislili da su se preselili na. Određenim situacijama – kao što su sudjelovanje na baby tuš ili viđenje novu bebu – može biti teško suočiti. To je u redu. Ispričavam se od potencijalno bolnih situacija dok ne budete spremni da ih obrađuju.

posjetite svog liječnika