Jajnika, jajovoda i primarne Peritonejska Cancer Screening

Screening je u potrazi za rak prije nego što osoba ima bilo kakve simptome. To može pomoći u pronalaženju; rak u ranoj fazi. Kad abnormalno tkivo ili rak otkriven rano, ona može; biti lakše liječiti. Do trenutka kad se pojave simptomi, rak možda su počeli; širiti.

Znanstvenici pokušavaju bolje razumjeti što; ljudi su više vjerojatno da će dobiti određene vrste raka. Oni također proučiti stvari; radimo i stvari oko nas vidjeti ako oni uzrokuju rak. Ovaj; Informacije pomaže liječnici preporučuju, koji bi trebao biti prikazan za rak, koje; testovi probira treba koristiti i koliko često se ispitivanja trebaju biti učinjeno.

Važno je zapamtiti da je vaš liječnik ne mora nužno; mislim da imate rak, ako on ili ona sugerira test probira. Screening; Testovi su dani kada nemaju simptome raka.

Ako je rezultat testa provjere nenormalan, možda ćete morati imati više testova učinjeno kako bi saznali ako imate rak. Nazivaju se dijagnostički testovi.

Jajnici su par; organa u ženski reproduktivni; Sustav. Nalaze se u zdjelice, jedan na svakoj strani maternice (šuplji, kruškoliki oblik tijela, organa gdje se fetus raste). Svaki; jajnik je o veličini i obliku badema. Jajnici proizvode jaja i; ženski hormoni (kemikalije koje, kontrolirati način određene stanice ili, organi funkcioniraju).

Jajovode su par dugih, vitkih cijevi, jedan na svakoj strani maternice. Jaja proći od jajnika, preko jajovoda, u maternicu. Rak ponekad počinje krajem jajovoda u blizini jajnika i prostire se na jajniku.

Peritoneum je tkivo koje oblaže trbušna stijenka i pokriva organa u abdomenu. Primarni peritonealni karcinom karcinom koji se stvara u peritoneum i nije proširila tamo iz drugog dijela tijela. Rak ponekad počinje u peritoneum i prostire se na jajniku.

Pogledajte sljedeće sažetke za više informacija o jajnika, jajovoda i primarnih peritonealnom raka

Rak jajnika je također vodeći uzrok smrti od raka ženskog spolnog sustava. Od 1992. godine broj novih slučajeva raka jajnika je sišao malo. Broj smrtnih slučajeva od raka jajnika neznatno smanjio od 2002. godine.

Sve što povećava vaše šanse za dobivanje bolesti; se naziva faktor rizika. Sve što smanjuje vaše šanse za dobivanje bolesti se naziva zaštitni faktor

Za više informacija o faktorima rizika i zaštite za rak jajnika, vidjeti sažetak jajnika prevenciji raka.

Neki testovi probira koriste, jer oni su pokazala da bude koristan, kako u pronalaženju raka rano i smanjuje rizik od smrti od raka. Ostali testovi se koriste jer su se pokazali otkriti rak kod nekih ljudi; Međutim, to nije dokazano u kliničkim ispitivanjima koja koriste ove testove će smanjiti rizik od smrti od raka.

Znanstvenici proučavaju testove probira kako bi pronašli one s najmanje rizika i najviše koristi. Rak screening ispitivanja su također značilo da pokaže da li je rano otkrivanje (nalaz raka prije nego što uzrokuje simptome) smanjuje vjerojatnost da će umrijeti od bolesti osobe. Za neke vrste raka, pronalaženje i liječenje bolesti u ranoj fazi može dovesti do bolje šanse za oporavak.

Probir za karcinom jajnika nije dokazano da se smanji stopa smrtnosti od te bolesti.

Probir za karcinom jajnika je u istraživanju, a tu su screening klinička ispitivanja koji se odvijaju u mnogim dijelovima zemlje .; Informacije o tijeku klinička ispitivanja je dostupan na web-mjestu.

Jedan prsni ispit je ispit iz vagine, cerviksa, maternice, jajovoda, jajnika i debelog crijeva. Ogledalo umeće u vaginu, a liječnik ili medicinska sestra gleda rodnice i vrata maternice za znakove bolesti. Liječnik ili medicinska sestra također umeće jednu ili dvije podmazan, prstima u rukavicama jedne ruke u vaginu i stavlja drugu ruku na donji dio trbuha da se osjećaju veličinu, oblik i položaj maternice i jajnika. Liječnik ili medicinska sestra također umeće podmazan, prst u rukavici u rektum da se osjećaju za lumps ili abnormalna područja. Povećati zdjelice. Liječnik ili medicinska sestra unosi jednu ili dvije podmazan, prstima u rukavicama jedne ruke u vaginu i pritiscima na donjem dijelu trbuha s druge strane. To je učinjeno kako bi se osjećaju veličinu, oblik i položaj maternice i jajnika. Vagina, grlića maternice, jajovoda, i rektum su i provjereni.

Rak jajnika je uglavnom napredniji kada je prvi pronašao zdjelice.

Transvaginalni ultrazvuk (TVU) je postupak kojim se ispitati vaginu, maternicu, jajovode i mjehura. Ultrazvuk sonde (sonda) umeće u rodnicu i koristi za odskočiti visoko-energetske zvučne valove (ultrazvuk) od unutarnjeg tkiva ili organe i napraviti odjeka. Odjeci oblik sliku tkiva naziva sonogram. Povećati transvaginalni ultrazvuk. Ultrazvučna sonda povezan s računalom se umeće u rodnicu i lagano preselio pokazuju različite organe. Sonda se odbije zvučne valove off unutarnjih organa i tkiva kako bi odjeci koji tvore ultrazvuk (računalni slike).

CA 125 test je test koji mjeri razinu CA 125 u krvi. CA 125 je tvar izdana od strane stanice u krvotok. Povećani CA-125 razina je ponekad znak nekih vrsta raka, uključujući rak jajnika, ili drugim uvjetima.

Znanstvenici na Nacionalnom institutu za rak proučavao; Kombinacija korištenja TVU i CA-125 razinama kao; Način na zaslonu za i spriječiti smrtnost od raka jajnika. Rezultati ovog istraživanja pokazali su da nema smanjenja smrtnosti od raka jajnika.

Odluke o screening testova može biti teško. Nisu svi screening testovi su korisne, a većina ima rizike. Prije nego što bilo koji test probira, možda; želim govoriti o testu sa svojim liječnikom. Važno je znati rizike; test i da li je dokazano da smanjuje rizik od smrti od raka.

Screening; Ne mogu poboljšati svoje zdravlje ili vam pomoći da živite duže, ako ste napredni raka jajnika ili ako je već proširio na; druga mjesta u tijelu.

Neke vrste raka nikada ne uzrokuje simptome ili mogu postati opasne po život, ali ako se nađe selektiranjem; test, rak se može liječiti. Nije poznato je li tretman ovih oblika raka će vam pomoći da žive duže nego ako su dobili nikakav tretman i tretmani za rak može imati ozbiljne nuspojave.

Screening rezultate testa može pojaviti se biti normalan, iako raka jajnika je; predstaviti. Žena koja prima lažno negativan rezultat testa (onaj koji, pokazuje da nema raka, kada zaista postoji) može odgoditi traženje liječničke pomoći, čak i ako ona ima simptome.

Screening rezultate testa može pojaviti se biti nenormalan, iako ne; Rak je prisutan. Lažna-pozitivan rezultat testa (onaj koji pokazuje da je rak kad tamo stvarno nije) može izazvati anksioznost i obično slijedi više testova (kao što su, na laparoskopiju ili laparotomija se vidjeti ako je prisutan rak), koje također imaju rizici. Komplikacije od testova u dijagnostici raka jajnika uključuju infekcije, gubitak krvi, ozljede crijeva i srce i krvne žile problema. Nepotrebno ooforektomijom (uklanjanje jednog ili oba jajnika) također može rezultirati.

Vaš liječnik može savjetovati vas o vašem riziku za rak jajnika i svoju potrebu za screening testovi.

Ovaj sažetak informacija rak ima aktualne podatke o jajnika, jajovoda i primarnog probira raka peritonealnoj. To je značilo da informira i pomogne pacijentima, obiteljima i njegovateljima.

za selekciju i sprječavanje Uredništvo.

Kliničko ispitivanje je studija odgovoriti na neke znanstvene teme, kao što su hoće li jedan tretman je bolji od drugog. Suđenja su na temelju prošlih studija i naučenoga u laboratoriju. Svaka rasprava odgovara određena znanstvena pitanja kako bi se pronašli nove i bolje načine za pomoć oboljelima od raka. Tijekom liječenja kliničkih ispitivanja, prikupljaju se podaci o učincima novog tretmana i koliko dobro to radi. Ako je kliničko ispitivanje pokazuje da je novi tretman je bolji od jednog koji se trenutno koristi, novi tretman može postati “standard”. Pacijenti svibanj ištanje to misliti o koji sudjeluju u kliničkom ispitivanju. Neka klinička ispitivanja su otvorena samo za pacijente koji nisu započeli liječenje.

Probir i prevencija Uredništvo. Jajnika, jajovoda i primarne Peritonejska Cancer Screening. Bethesda, MD: / vrste / jajnika / pacijent / jajnika-screening-. , [PMID: 26389490]