kalij dodatak (oralnim putem, parenteralno) prije uporabe

Alergije

pedijatrijski

Ako uzimate dodatak prehrani bez recepta, pažljivo pročitajte i slijedite mjere opreza na naljepnici. Iz tih dodataka, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje kalij dodataka u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje nadomjestke kalija kod starijih osoba sa uporabu u drugim dobnim skupinama, ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih osoba nego u mlađih odraslih osoba.

Starije osobe mogu biti u većem riziku od razvijanja visoke razine u krvi kalija (HIPERKALIJEMIJA).

Dodaci kalija nisu prikazani uzrokovati probleme kod ljudi.

gerijatrijske

Dodaci kalija proći u majčino mlijeko. Međutim, ovaj lijek nije dokazano da izazivaju probleme u njega bebe.

Trudnoća

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada se bilo koji od tih dodataka prehrani, osobito je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Dojenje

Korištenje dodataka prehrani u ovom razredu s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa sa dodacima prehrani u ovom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći dodatke prehrani u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje dodataka prehrani u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito