kratkovidnosti: pitanja pitati o kirurgija – Pregled tema

Potražite oka liječnika koji je učinio puno loma operacije. Liječnici koji su povezane s medicinskog fakulteta ili veće oka klinike mogu imati bolji pristup najnovijim postupcima i tehnologije. U većini slučajeva, oftalmolog, a ne optičar, da li će operaciju oka.

Razmislite nezavisnu drugo mišljenje u razgovoru s oftalmologa koji ne bi se radi refrakcijske operacije sama, ali bi vas procijeniti kao kandidat za operaciju te preporuča kirurg; Potražite oka kirurga koji je preuzeo nekoliko tečajeva u postupku (a ne samo jedan tečaj), a koji je učinio najmanje 25 do 30 postupaka. Pitajte što je stopa uspjeha je u tim postupcima. I pitati koliko ste zadovoljni pacijenti su s rezultatima; Izaberite oko kirurga koji će osobno nositi svoju brigu i praćenje nakon operacije; Pitajte o vašem riziku halo ili odsjaja; Pitajte da li možete gledati kroz leće koje će udvostručiti količinu undercorrection kirurg očekuje da će i dalje imati nakon operacije; Pitajte da li će biti u mogućnosti nositi kontaktne leće za ispravljanje preostalih undercorrection. Neki ljudi ne mogu nositi kontaktne leće nakon operacije; Pitajte da li je cijena operacije će pokriti postupak ponoviti ako prvi postupak undercorrects ili overcorrects previše; U slučaju radijalnog keratotomy (RK), pitati da li kirurg planira čekati najmanje 6 tjedana prije rada na drugom oku. Na taj način, svaki neočekivani rezultati u prvom oka će biti manje vjerojatno da će se ponoviti u drugom oku; U slučaju LASIK ili photorefractive keratectomy (PRK), razgovarajte sa svojim liječnikom o rizicima i prednostima ispravljanja oba oka na isti dan u usporedbi s radi jedno oko na vrijeme na zasebnim dana.

Gotovo polovica od procijenjenih 2,5 milijuna ozljede oka prijavljenih svake godine događa ui oko kuće, u skladu s Akademije za oftalmologiju i društvo očnih trauma. Više od 40% tih ozljeda oka dogoditi tijekom svakodnevnih aktivnosti kao što su kuhanje; Evo kako bi zaštitili svoje oči dok ste rade u kitche; Imajte sigurnosne naočale pri ruci. Većina od nas misle sigurnosne naočale za rad potencijalno opasnu opremu za napajanje. No, zaštitna naočale …