maligni mezoteliom liječenje (pdqâ®): Obrada [] -recurrent maligni mezoteliom

Liječenje bolesnika s recidivom malignih mesothelioma obično koristi postupke i sredstva za prethodno nisu zaposleni u početnoj pokušaja liječenja. Nema standardne pristupi liječenju su dokazali da poboljša preživljavanje ili kontrolu simptoma tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Ovi pacijenti su kandidati za I fazu i II kliničkih ispitivanja o ocjeni nova biološka sredstva, kemoterapeutika, ili fizički pristupa. [1, 2, 3, 4, 5, 6] Pacijenti s rekurentnim malignih mesothelioma koji nisu primili kemoterapiju ranije su kandidati za prvo -line kemoterapije s cisplatinom pemetreksed ili cisplatinom raltitrekseda. (Pogledajte Advanced maligni mezoteliom (Faze II, III i IV) dio ovog sažetka.) Međutim, bolesnici s rekurentnim malignih mesothelioma koji su podvrgnuti operaciji, ili barem ne primaju kemoterapiju kao dio primarne obrade i ponavljaju nakon toga, su kandidati za kemoterapiju.

U svojim ranim fazama, rak pluća obično nema simptoma. Kada se simptomi počeli pojavljivati, oni obično su uzrokovane blokiranih prolaza disanja ili širenja raka dalje u pluća, okolnim strukturama, ostale dijelove tijela; Pluća simptomi raka mogu uklju; Kronična, sjeckanje, promukao kašalj, ponekad s krvi suzama mucu; Ponavljajući respiratorne infekcije, uključujući i bronhitis ili pneumoni; Povećanje otežano disanje, piskanje, uporni prsa Pai; Hoars …

Trenutni Clinical Trials

Provjerite za američke kliničkim ispitivanjima s popisa za raka klinička ispitivanja koja su sada prihvaćaju bolesnika s rekurentnim malignih mesothelioma. Popis kliničkih ispitivanja može se dodatno suziti prema lokaciji, droga, intervencije i drugim kriterijima.

Opće informacije o kliničkim ispitivanjima je dostupna i na web-mjestu.

Reference

Ova informacija se proizvodi i osigurava Nationa; aj; Institut (). Informacije u ovoj temi mogu se promijenila otkad je napisano. Za najnovije informacije, obratite se Nationa; aj; Zavod putem web stranica Internet na http: /; cancer.gov ili nazovite 1-800-4 raka.

 Javni Podaci iz Nacionalnog instituta za rak