medicinski testovi za žene u svojim 40-ima

Ženske Zdravlje Trendovi

Kako zdravi ste? 40-su sjajna prilika da se procijeniti svoje trenutne zdravstveno stanje, ispraviti prošlost indiskrecije i pripremite svoje tijelo za mnogo više desetljeća svog života. Vaš liječnik može pomoći Vam ček za probleme koji se može opljačkati svoje zdravlje. Ovdje je popis od osnovnih testova žena treba tražiti. (Imajte na umu da je vaš liječnik može preporučiti dodatne testove na temelju svog osobnog zdravstvenog profila.)

Prema Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, mnogi zdravstveno osiguranje planira se osigurati slobodan ženskih preventivne usluge, uključujući i mamografiju, kontracepcije i dobro woman posjeta. Uči više.

Centar za zdravstveno osiguranje

IZVORI

Šećer u krvi. Desetljeća jede pogrešnu hranu (mislim soda, hrenovke, pomfrit – da dobijete sliku) plus debljanje (često zbog promjene hormona) možda preopterećeni gušterača. Ona ne može držati korak i to može dovesti do dijabetesa. Do dobi od 45 godina, svi bi trebali dobiti test šećera u krvi za vrijeme gladovanja, a zatim su još najmanje jednom u tri godine. Vaš liječnik može preporučiti ranije ili češće provjere, ovisno o vašem riziku; ispit dojke i mamografiju. Vi svibanj biti provjere svoje grudi kod kuće redovito i da vaš liječnik obaviti ispit na godišnjoj razini, ali većina stručnjaci preporučuju dodavanje mamografiju na mix negdje nakon 40 godina rak društvo stavlja dob u 45. Nisu svi stručnjaci se slažu s rakom dojke. Kada početi? Rad sa svojim liječnikom za odlučivanje; Krvni tlak. Nemojte se iznenaditi ako vaš krvni tlak počinje diže sada – to je čest. Srećom, možete sniziti krvni tlak kroz prehranu, vježbanje i lijekove. To je vrijedno truda. Niži krvni tlak je ključni faktor u dugovječnost; Kolesterol profil. Hrabro: ovaj jednostavan test krvi može spasiti život. Više od 31 milijuna odraslih u Americi imaju visoke razine kolesterola, stanje koje može dovesti do srčanog ili moždanog udara – bolesti koje tvrde u život svakih 40 sekundi! Ako imate visok kolesterol, zaštititi se promjenom prehrane i uzimanje lijekova, kao što su statini; Stajanje na vagu. Vi blaženo uživa čips i hamburgere ignorirajući svoju širi struk, ali razmjera ne laže. Obratite pažnju na rezultate: prekomjerna tjelesna težina stavlja vas na visokim rizikom za razvoj niza bolesti, uključujući dijabetes i bolesti srca; Zdjelice i kič. Da, još uvijek je potrebno njima – osobito ako ste seksualno aktivni. Nekoliko minuta blage nelagode platiti velike dividende u vas štiti od raka i spolno prenosivih bolesti. Vaš liječnik može vam reći koliko često vam je potreban Papa test; U potrazi za krtica. Te su godine za dobivanje “zdrava preplanulost” može dovesti do nečega nije toliko zdravo – rak kože. Srećom, većina vrsta raka kože su izlječiv. Dakle, ne zaboravite pitati svog liječnika da provjerite vašu kožu, ako nađete bilo madeža ili promjene na koži; Zaštita oči. Imate problema s čitanjem ili rad na računalu? To nije neobično. Budite sigurni da se vaše oči redovito ispituje se – svakih 2 do 4 godine do 60 godina – to ček za uobičajene probleme kao što su dalekovidost, glaukoma i makularne degeneracije. Idi češće ako imate problema s vidom ili faktora rizika za probleme s očima; Provjera vakcine. Pitajte svog liječnika ako vam je potrebna tetanus, difterija, pertusis (hripavac) booster metak, ili upala pluća cjepivo. Gotovo svi odrasli trebali dobiti gripe svake jeseni.

College of opstetričara i ginekologa.

US Preventive Services Task Force.

CDC: “Preporučeno za odrasle cijepljenja – United States – 2014.”

Udruga Srce: “aha Statistički Update: Sažetak: bolesti srca i statistiku Moždani udar – Update 2014.”