mitralni ventil regurgitacija-Pregled

Mitralne regurgitacije ventila znači da je jedan od ventila u svom srcu -U mitralni ventil-ispušta krv propuštanja natrag u srce.

Kronična mitralne regurgitacije ventil, najčešći tip, razvija se polako, Primarna regurgitacija znači da postoji problem s anatomije ventila. Ventil ne radi dobro i ne čvrsto zatvoriti. To se može dogoditi zbog problema kao što su kalcij nakupine na ventilu. Može se dogoditi i kod ljudi koji imaju Prolaps mitralne valvule; Sekundarna regurgitacija znači još jedan problem srca uzrokuje ventil ne zatvara dobro. Anatomija ventila je obično normalan. Problem srca, kao što je zatajenje srca, utječe na srčani mišić, a to uzrokuje izbacivanje hrane iz usta.

Srčani zalisci rade kao jednosmjerna vrata, pomaže protok krvi u jednom smjeru između srčanih komora ili i iz srca. Mitralni ventil se nalazi na lijevoj strani vaše srce. To omogućuje protok krvi od gornje do donje srčane komore.

Vidi sliku mitralne regurgitacije ventila.

Kada se mitralni ventil oštećeni, na primjer, infekcijom-ona više ne može čvrsto zatvoriti. To vam omogućuje istjecanje krvi unatrag, ili povratiti, u gornju sobu. Vaše srce mora raditi da pumpa ovaj dodatni krv.

Mali curi obično nije problem. No, više teškim slučajevima oslabiti srce tijekom vremena i može dovesti do zatajenja srca.

Postoje dva oblika mitralne regurgitacije ventila: kronični i akutni.

Simptomi mitralne regurgitacije ventila uključuju se umorno ili kratkog daha kada ste aktivni.