multipla skleroza pomagala: leg proteze, orthotics, skutera i još mnogo toga

Pomagala su alati koji mogu napraviti život s multiplom sklerozom malo lakše. Oni će vam pomoći sa zadacima kao što su hodanje, oblačenje, i kupanje, i pomoći vam da koristite manje energije. Profesionalna ili fizioterapeut može preporučiti uređaj koji će vam pomoći najviše i vas naučiti kako ih koristiti.

Vi ste imali multiple skleroze, a za sada i pokušao hrpa stvari za ublažavanje svoju bol ili suzbijanja tih grčenje mišića. Ali ti jednostavno ne uzimajući olakšanje što je potrebno. Je li vrijeme, pitate se, obratiti pozornost na sve priče o medicinskoj marihuani? Može li to biti opcija za vas; To je moguće; To je davanje neke olakšanje za ljude poput Zacha, koji je tražio da njegovo ime u tajnosti. On živi u Phoenix, AZ, gdje je medicinska marihuana je bila zakonska od 2010; Zach bavi trnci u svoje …

Neki od tih uređaja može pomoći da biste dobili okolo

Ortopedske: To su lagani umeci koju nosite u vašim cipelama koje možete zadržati više stabilna i ublažavanje umora. Oni također mogu braće svoje noge, koja pomaže ako imate spastičnost u nogama.

Noga braće; Slabost u nožnim mišićima može otežati da ide gore i dolje stepenicama, ustati sa stolice, ili hoda. Gležanj -foot vitice može zadržati svoj gležanj stabilan kada imate problema s mišićima koje podižu stopalo. To se uklapa u redovnoj cipela i čuva svoje prste s povlačenjem. Ako imate slabost mišića u vratu, vrat braće može učiniti udobnijim.

Lovački: Jedan od njih može biti najviše koristan alat kada je jedna noga je slabiji od drugih, ili kada imate blage probleme sa održavanjem ravnoteže. Evo nekoliko savjeta za korištenje jednog

To je dobra ideja imati sjednicu sa fizioterapeutom kako bi naučili kako pravilno koristiti svoj štap ili bilo koje druge pomoćne naprave.

Šetači: Ovo su najbolje ako imate puno slabosti u nogama ili problema ravnoteže. Možete dodati kotača ili platforme na kolicima ako je potrebno.

Invalidska kolica ili skutera: Oni vam mogu dati više slobode da ide gdje morate, ako to je sve teže za vas da biste dobili okolo na svoju vlastitu. Oni su obično najbolje ako imate ozbiljan umor, vrlo nestabilan na nogama, ili vam padne neki puta.