multiple skleroze: kako liječiti bolove u ms

Svaka osoba s multiplom sklerozom ima drugačiju bol priču. Neki nemaju uopće. Ili možda ćete osjetiti peckanje, ubod, ili grč.

Kada imate MS, vaše emocije su u igri. Iako ima MS povećava šanse da depresija, znajući tu činjenicu – i svjesni – može pomoći u pokušaju da ga spriječi i dobiti tretman. Zaštitite se sa zdravim navikama; Get kreće. Kada je u pitanju MS liječenja, vježba je jedan dva-for-. Biti aktivan poboljšava MS simptome – kao što su umor i mjehura problema – i poboljšava raspoloženje, kaže Rosalind Kalb, PhD, potpredsjednik kliničke skrbi u Nacionalnom multiple skleroze društva …

Podrijetlo jao

Bol koju osjećamo od MS-a može doći iz različitih mjesta u tijelu. To može biti zbog oštećenja neurona u mozgu i kralježnici. Ili to može proizlaziti iz kostiju, zglobova i mišića.

Mnogo toga utječe na ono što osjećate, uključujući i koliko dugo ste imali stanje, koliko imate godina, i koliko ste aktivni.

Ako imate all-over bol

Vi svibanj osjećati osjećaj gorenja i bolan na nogama, nogama i rukama. U ranim fazama bolesti možda osjećamo “čvrsto zagrlio” oko trbuha ili prsa da pogorša noću, nakon vježbanja ili nakon promjene u temperaturi. Moglo bi iznenađujuće stvari neugodno, kao što su dojam svoj krevet pokriva ili oblačenje.

Liječenje: Liječnik će uzeti u obzir kakav lijek vam je potrebno. Možda uzeti protiv bolova, kao što je acetaminofen. Ili možete koristiti gel kože s olakšavanje boli poput lidokaina. Ili ste svibanj činiti dobro s lijekovima koji se suprotstavilo napadaje ili depresije, koje utječu na način na središnji živčani sustav reagira na bol. Također možete pokušati toplih obloga ili pritisak rukavice. Oni pomažu promijeniti bol u toplinu.

Na lice

To se može osjećati kao strašna zubobolja ili vole bol probada u oku, obraz, ili čeljusti. Nije zubni problem. Umjesto toga, to je posljedica oštećenja živaca. To se događa kada se žvakati, razgovarati, ili četkanje zubi, a može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko minuta.

Liječenje: Liječnik može propisati anti-oduzimanje lijekova. Ako je Vaš slučaj je žestoko i medicina ne pomaže, možda ćete trebati manji kirurški postupak za blokiranje tih bolova putova.

U vrat

To se osjeća kao kratak šok kada kimanje glavom prema naprijed. Šok može putovati dolje vaše kralježnice, u svoje ruke i noge.