myelogram

Myelogram koristi rendgenske zrake, a posebna boja zove kontrast materijala kako bi slike od kosti i prostora tekućinom ispunjena (subarahnoidno prostor) između kostiju u svoju kralježnicu (spinalnog kanala). Myelogram može biti učinjeno kako bi pronašli tumor, infekciju, problema s kralježnicom, kao što je hernija diska, odnosno suženje spinalnog kanala uzrokovane artritisom.

Tijekom ispitivanja, boja staviti u subarahnoidnom prostor s tankom iglom. Boja se kreće kroz prostor, tako živčane korijene i kralježnične moždine može jasnije vidjeti. Slika se može uzeti prije i poslije se koristi boja. Da biste dobili dodatne informacije od testa, CT često obavlja nakon rendgena, a boja je i dalje u svom tijelu.

Myelogram je učinjeno kako bi provjerili

Myelogram može pomoći pronaći uzrok boli koja se ne može naći drugi testovi, kao što je MRI ili CT.

Uzrok ruku ili nogu utrnulost, slabost ili bol; Suženje spinalnog kanala (kralježnicom stenoza); Tumor ili infekcija uzrokuje probleme s leđne moždine ili korijena živaca; Spinalnog diska koji je probijen (hernija diska); Upala membrane koja pokriva mozak i leđnu moždinu; Problemi s krvnim žilama s kralježnicom.