ne-kirurški postupak može biti novi mršavljenja alat

Amy Norton

HealthDay Reporter

Nedjelja, 3. travnja, 2016 (HealthDay) – postupak dugo koristi za zaustavljanje krvarenja želuca može ponuditi još jedan način liječenja teške pretilosti, preliminarna studija sugerira.

Studija, sedam teško pretilih odraslih osoba, utvrdio da je minimalno invazivna procedura izazvao nikakve ozbiljne komplikacije. Također je potaknuo neke mršavljenja: Pacijenti izgubio 13 posto svoje prekomjerne težine, u prosjeku, u narednih šest mjeseci.

Stručnjaci naglasio da je postupak – želučana embolizacija arterija – nije odobren za mršavljenje, i ostaje u kliničkim ispitivanjima. Nije jasno da li i koliko bi to moglo uklopiti u sadašnje tretmana za teške pretilosti.

Ti postupci uključuju invazivne postupke kao što su želučani bypass operacije, koji mijenja probavni trakt da ograniči koliko hrane čovjek može jesti i tjelesnu apsorpciju kalorija.

“Ti postupci su vrlo učinkoviti, ali oni također imaju rizik”, rekao je dr Clifford Weiss, koji je vodio nova studija. Izvanredni je profesor radiologije na Sveučilištu Johns Hopkins u Baltimoreu.

Kratkoročni rizici uključuju krvarenje i infekcije, a na duge staze, ljudi mogu razviti prehrambene nedostatke i potencijalno opasan kile, u skladu s američkim National Institutes of Health (NIH).

Weiss je rekao da embolizacija bi mogle poslužiti kao srednji korak između promjene načina života i lijekovima za gubitak težine – što imaju ograničen učinak za teške pretilosti – i želuca kirurgije.

Pristup je produžetak duže koristi postupak zove embolizacija želučane arterije, gdje su mikroskopske kuglice ubrizgava u arterije opskrbljuju želudac. Tradicionalno je to učinjeno u hitnim situacijama zaustaviti ozbiljne krvarenja želuca.

No, novija istraživanja dao naslutiti da embolizacija također mogu izazvati gubitak težine. Jedna studija, od 32 bolesnika koji su imali postupak krvarenja želuca, našli uzorak: oni koji je imao utakmice želučane arterije liječi izgubio 8 posto svoje tjelesne težine, u prosjeku, tijekom sljedeća tri mjeseca.

Za razliku od toga, pacijenti koji su imali neku drugu arteriju embolizirati izgubio 1 posto svoje tjelesne težine.

Lijevo želučane arterije opskrbljuju dio želuca zvanom fundus, koji proizvodi hormon grelin. I grelin glavni posao je da stimulira glad, objasnio je Weiss.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …