ne-malih stanica pluća liječenje raka (pdqто): [] -Oko ovom PDQ sažetak

O PDQ

Kao što ste dobili spreman za početak liječenja, to je normalno da se osjećaju nervozni zbog nuspojava možda suočiti. Da bi vam pomoći pripremiti se, ovdje je tretman po tretmanu vodič najčešćih; Imajte na umu da nuspojave variraju čak i između dvije osobe na isti tretman. To je zato što svaki čovjek – a svaki slučaj raka – je jedinstven. Dobra vijest je većina nuspojave su privremene i postoje načini da ih se može upravljati.

PDQ je servis BiH. Je dio Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH). NIH je savezne vlade središte biomedicinskih istraživanja. U PDQ sažeci su na temelju neovisnog pregleda medicinske literature. Oni nisu politički izvještaji i NIH-u.

Svrha ovog sažetka

To PDQ informacije rak sažetak ima aktualne podatke o liječenju ne-malih stanica raka pluća. To je značilo da informira i pomogne pacijentima, obiteljima i njegovateljima. To ne daju formalne smjernice ili preporuke za donošenje odluka o zdravstvenoj zaštiti.

Recenzenti i ažuriranja

Redakcija pisati PDQ informacije rak sažetke i držati ih do danas. Ove zajednice su sastavljena od stručnjaka u liječenju raka i drugih specijaliteta koji se odnose na rak. Sažeci se redovito pregledavaju i promjene se vrše kada je nova informacija. Datum na svakom sažetka ( “Datum zadnje promjene”) je datum najnovije promjene.

Podaci u ovom sažetku bolesnika uzet je iz zdravstvenih radnika verziji, koja se redovito revidirati i ažurira po potrebi, od strane uredništva PDQ Adult Treatment.

Kliničko ispitivanje Informacije

Kliničko ispitivanje je studija odgovoriti na neke znanstvene teme, kao što su hoće li jedan tretman je bolji od drugog. Suđenja su na temelju prošlih studija i naučenoga u laboratoriju. Svaka rasprava odgovara određena znanstvena pitanja kako bi se pronašli nove i bolje načine za pomoć oboljelima od raka. Tijekom liječenja kliničkih ispitivanja, prikupljaju se podaci o učincima novog tretmana i koliko dobro to radi. Ako je kliničko ispitivanje pokazuje da je novi tretman je bolji od jednog koji se trenutno koristi, novi tretman može postati “standard”. Pacijenti svibanj ištanje to misliti o koji sudjeluju u kliničkom ispitivanju. Neka klinička ispitivanja su otvorena samo za pacijente koji nisu započeli liječenje.