nistatin

Koristi za nistatin

Terapijski Klasa: Antimikotsko

Kemijski Klasa: polien

Nistatin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako se to uporaba nije uključen u označavanje proizvoda, nistatin koristi u nekih bolesnika sa slijedećim medicinskim stanjem

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za nistatin, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na nistatin ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

nistatin je ispitan u djece i nije dokazano da izazivaju različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih. Međutim, budući da djeca do 5 godina starosti mogu biti premlad koristiti pastile (pastila) ili tableta sigurno, oralni oblik doziranja suspenzija je najbolje za ovu dobnu skupinu.

Prije Korištenje Nystatin

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje oralne nistatin u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Za bolesnika koji uzimaju oblik za suhi prašak iz nistatin

Za pacijente koji uzimaju oblik tableta (pastila) od nistatin

Za pacijente koji uzima tekući peroralni oblik za nistatin

Bolesnici s potpunim ili djelomičnim protezama morati potopiti svoje proteze noći u nistatin za oralnu suspenziju kako bi se uklonili gljiva iz proteza. U rijetkim slučajevima kada se to ne eliminirati gljivice, možda će biti potrebno da se nova proteza napravili.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati Nystatin za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako vam se stanje poboljšalo. Ne propustite niti doze.

Doza nistatin biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze nistatin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu nistatin, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Spremite tablete (pastila) oblik u hladnjaku.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba nistatin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Gastrointestinalne Kandidijaza Mycostatin, Nilstat

Oralna drozd flukonazol, klotrimazol, Diflucan, Acidophilus, mikonazol, Lactobacillus acidophilus, itrakonazol, amfotericin b, Amphocin, Sporanox, Mycostatin

Nistatin nuspojave

nistatin