noritate aktualna

Terapijski Klasa: protiv akni Antibakterijski

Koristi za Noritate

Kemijski Klasa: nitroimidazolske

Lokalni metronidazol je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Rosacea se obično smatra bolest odraslih. Stoga, površinsko metronidazol općenito ne koriste u djece.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje lokalne primjene metronidazola u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Prije Korištenje Noritate

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže metronidazol. To ne može biti specifična za Noritate. Molimo pročitajte pažljivo.

Nemojte koristiti ovaj lijek u ili u blizini očiju. Zalijevanje u oči može dogoditi kada se lijek koristi se preblizu očiju.

Ako ovaj lijek ne dospije u oči, odmah ih isperite odmah, ali oprezno, s velikim količinama hladnom vodom iz slavine. Ako vaše oči i dalje spali ili su bolne, provjerite sa svojim liječnikom.

Prije nanošenja ovog lijeka, temeljito isperite zahvaćeno područje (a) sa blagim, ne uzrokuju iritaciju, čišćenje, dobro isperite i nježno osušite.

Koristiti

Kako bi vaš rosacea pod kontrolom, i dalje koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja. Možda ćete morati nastaviti koristiti ovaj lijek svaki dan 9 tjedana ili duže. Ne propustite niti doze.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako vaš rosacea ne popravi u roku od 3 tjedna, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom. Međutim, liječenje rosacea može potrajati i do 9 tjedana ili dulje prije nego što vidite punu poboljšanje.

Žarenje ili spaljivanje na koži mogu se očekivati ​​nakon što se ovaj lijek. Ti učinci mogu trajati i do nekoliko minuta ili više. Ako se nadraženost nastavi, provjerite sa svojim liječnikom. Možda ćete morati koristiti lijekove rjeđe ili prestati koristiti uopce. Slijedite liječničke upute.

Možete nastaviti koristiti kozmetiku (make-up), dok koristite ovaj lijek za rosacea. Međutim, to je najbolje koristiti samo “oil-free” kozmetiku. Također, to je najbolje da ne koriste kozmetiku previše teško ili previše često. Oni mogu učiniti vaš rosacea gore. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Pravilna uporaba metronidazola

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mjere opreza tijekom korištenja Noritate

Rosacea doksiciklin, metronidazol aktualna, brimonidin aktualna, Lotemax, ivermectin aktualna, MetroGel, Finacea, Vibramycin, Oracea, Alrex, Doryx, Soolantra

Perioralni dermatitis metronidazol aktualna, klindamicin aktualna, MetroGel, acne tretman, Cleocin T, benzoil peroksid aktualna, Clindagel, MetroCream, Benzagel, triazolo, Acne-Clear, Benzac AC

 ili se priključiti Noritate grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Noritate nuspojave

Noritate (metronidazol tematska)