normalan menstrualni ciklus perimenopausal menstrualni ciklus

Ženske Zdravlje Trendovi

Perimenopauze, što znači “oko menopauze” se odnosi na 2 do 8 godina promjenu razine hormona i srodnih simptoma koji dovode do menopauze. Najčešći znak perimenopauze više, često nepravilnog menstrualnog ciklusa koje su uzrokovane hormonalnim usponima i padovima.

Za žene, okreće 50 je prekretnica. Društvo vam kaže da je raskrižje. Vaše tijelo naglašava točku. Svaka žena preko 50 osjeća; Djeca idu na fakultet, roditelji su stari. Postoji svibanj biti brak problemi, izazovi za posao. To je definitivno stresno vrijeme “, kaže Jennifer Zreloff, MD, internist s izvršnim zdravstvenog programa na Emory University School of Medicine”. Također smatraju da se ne može zloupotrijebiti svoje tijelo koliko god je kada ste bili mlađi. Vaše tijelo je samo nije tako elastičan …

Perimenopauza je vrijeme nepredvidivosti. Menstrualni i simptomi povezana s hormonima su različite za svaku ženu. Neki primijetiti malo ili nikakve promjene. I drugi imaju teške simptome koji ometaju njihov san i svakodnevni život. Kao što je tijekom tinejdžerskih godina, nepravilni ciklusi mogu dovesti do teških menstrualnog krvarenja. Drugi česti simptomi su blage do teške vrućine, nesanica, mutna razmišljanja, glavobolja, lupanje srca, promjene raspoloženja, razdražljivost, depresija i anksioznost. Neki od tih simptoma može biti povezana sa starenjem i drugih životnih promjena. Posavjetujte se s liječnikom razgovarati o svojim simptomima, želite li liječenje simptoma, a koji terapije možete uzeti u obzir.

Pogledajte liječnika za menstrualnog krvarenja koja traje dulje od 7 dana ili ciklusi koji su kraći od 21 dana niti duži od 35 dana.

Za više informacija, pogledajte teme

Nenormalan krvarenja iz maternice; Menopauza i perimenopauze.