novaplus hidralazin hidroklorida

Terapijski Klasa: periferni vazodilatator

Koristi za Novaplus hydralazine hidroklorida

Hydralazine Djeluje opuštajuće krvne žile i povećava dotok krvi i kisika u srce, uz istodobno smanjenje opterećenja.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije o povezanosti dobi na učinke hidralazin injekcije nisu izvršene u pedijatrijskoj populaciji. Međutim, nema pedijatrijski specifični problemi su dokumentirani do danas.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke hidralazin injekcije u gerijatrijskih bolesnika.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije uporabe Novaplus hidralazin klorhidrat

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže hidralazin. To ne može biti specifični za Novaplus hidralazin hidroklorida. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u bolnici. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Liječnik će vam dati nekoliko doza ovog lijeka dok se stanje poboljšava, a zatim se prebacite na oralni lijek koji djeluje na isti način. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi toga, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Važno je da vaš liječnik provjeriti usko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Hydralazine može uzrokovati neki ljudi imaju glavobolje ili osjećate vrtoglavicu. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje over-the-counter (nonprescription) lijekove za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, jer oni mogu povisiti krvni tlak.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Pravilna uporaba hydralazine

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Hipertenzivna Hitna enalapril, hidralazin, nifedipin, labetalol, kaptopril, Vasotec, metildopa, Apresoline

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix

Zatajenje srca lizinopril, amlodipin, metoprolol, furosemid, karvedilol, Lasix, varfarin, digoksin

Mjere opreza Dok putem Novaplus hidralazin klorhidrat

Novaplus hydralazine Hidjroklorid nuspojave

hidralazin