novarel

Koristi za Novarel

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Farmakološka Klasa: gonadotropin

Kod žena, korionski gonadotropin se koristi kako bi se začeće dogodi. To se obično daje u kombinaciji s drugim lijekovima, kao što su menotropins i urofolitropin. Mnoge žene se liječe ovim lijekovima obično se već pokušao klomifen sama (npr Serophene), a nisu bili u mogućnosti da se ipak zatrudnjeti. Korionski gonadotropin također koristi u in vitro oplodnje (IVF) programa.

Kod muškaraca, LH i korionski gonadotropin stimulirati testise na proizvodnju muških hormona poput testosterona. Testosteron uzrokuje proširenje penisa i testisa i rastu stidne i dlaka ispod pazuha. On također povećava proizvodnju sperme.

Iako je korionski gonadotropin je propisan kako bi se neki pacijenti izgubiti težinu, to se ne bi smjelo koristiti na taj način. Kada se koriste nepropisno, korionski gonadotropin mogu uzrokovati ozbiljne probleme.

Korionski gonadotropin treba primijeniti samo ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije Korištenje Novarel

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Korionski gonadotropin, kada se koristi za liječenje kriptorhizam (list manu u kojem testisi ostaju u tijelu), izazvao spolne organe nekih muške djece razvijati prebrzo.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže korionski gonadotropin. To ne može biti specifična za Novarel. Molimo pročitajte pažljivo.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da lijek djeluje i kako bi provjerili neželjenih učinaka.

Za žene koje uzimaju ovaj lijek zatrudnjeti

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba korionskog gonadotropina

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Hipogonadizam, Male testosteron, AndroGel, Axiron, HCG, Depo-testosteron, Testim

Ženski Neplodnost Clomid, klomifen, HCG, Pregnyl, korionski gonadotropin (hCG), Ovidrel

Indukcija ovulacije Clomid, klomifen, HCG, Pregnyl, korionski gonadotropin (hCG), Ovidrel

Predpubertetske kriptorhizma HCG, Pregnyl, korionski gonadotropin (hCG), Ovidrel, Chorex

Mjere opreza tijekom korištenja Novarel

Novarel nuspojave

Novarel (korionski gonadotropin (hCG))