nucynta er

Tapentadol je raspored II kontrolirana tvar s potencijalom za opioidne ovisnosti, zlostavljanja, ili zlouporabe koja može dovesti do predoziranja i smrti. Procjenu rizika prije početka i pratiti znakove zlouporabe, zlostavljanja i ovisnosti tijekom liječenja. može doći do ozbiljne ili fatalne respiratorne depresije. Monitor za znakove respiratorne depresije tijekom liječenja, osobito na početku liječenja te s povećanjem doze. Uputite bolesnika progutati tablete s produljenim oslobađanjem cijeli i ne žvakati, lomiti ili otopiti tablete za smanjenje rizika od predoziranja. Do slučajnog gutanja tapentadola tableta s produljenim otpuštanjem može dovesti do fatalnog predoziranja, osobito kod djece. Produžena primjena tijekom trudnoće može dovesti do neonatalnog sindroma opioidni povlačenja, koja može biti smrtonosna ako se neopaženo i ne liječi. Ako je potrebno produžiti primjenu u trudnica, savjetovati pacijenta o riziku za fetus i osigurati da odgovarajuće liječenje će biti na raspolaganju. Uputite bolesnika izbjegavati alkohol i proizvodi sadržavaju alkohol kao istodobna primjena može dovesti do povećane razine u plazmi i potencijalno fatalne predoziranja tapentadola.

Koristi za Nucynta ER

Terapijski Klasa: analgetika

Kemijski Klasa: opojnim drogama

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tapentadola u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi ograničila korisnost tapentadola u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju zatvor i dobne pluća, jetre ili bubrega probleme koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju tapentadola.

Prije Korištenje Nucynta ER

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže tapentadola. To ne može biti specifična za Nucynta ER. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave i šanse za zlostavljanja.

Ovaj lijek bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem, jednu tabletu u isto vrijeme, s dovoljno vode. Ne lomite, pauzu, otopiti, ili žvakati ga.

Izmjerite oralni tekućinu s označenom doziranje štrcaljki koja dolazi s paketom. Dozu treba izmjeriti i dati točno kako bi se izbjeglo predoziranja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilno korištenje tapentadola

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Držite oralni tekući bocu uspravno nakon otvaranja.

Odložite sve nepotrebne tablete ili oralne tekućine tako da ih ispiranje u zahodsku školjku.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo tijekom prvih nekoliko dana uzimaju tapentadola. To je potrebno kako bi se omogućilo prilagodbe doze i provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije zove anafilaksija. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste koristili inhibitor MAO (MAOI), kao što izokarboksazida fenelzin, selegilin, tranylcypromine, Eldepryl®, Marplan®, Nardil® ili Parnate® u posljednjih 14 dana.

Mjere opreza Dok putem Nucynta ER

Nemojte koristiti više od ovog lijeka ili ga češće nego vam liječnik ne kaže da. To može biti opasno po život. Simptomi predoziranja uključuju teško, brzo ili sporo, nepravilna, plitko ili uznemiri disanje, blijede ili plave usne, nokti, koža ili kratkoća daha. Nazovite svog liječnika odmah ako primijetite ove simptome.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koji mogu učiniti ako se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijekove za alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, drugi recept boli medicine ili opojnih droga, lijek za napadaje ili barbiturati, za opuštanje mišića, ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od lijekova gore dok koristite ovaj lijek na popisu.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, vrtoglavicu, nesvjestica, pospano, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna. Dobivanje polako iz ležećeg ili sjedećeg položaja također može pomoći.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljno stanje zove serotoninski sindrom kada se uzima s određenim lijekovima. Provjerite sa svojim liječnikom prije nego što se bilo koje druge lijekove. Nazovite svog liječnika odmah ako imate temperaturu, zbunjenost, nemir, gubitak koordinacije, ili proljeva.

Ako ste koristeći ovaj lijek redovito za nekoliko tjedana ili duže, ne mijenjaju svoju dozu ili naglo prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti. To može pomoći smanjiti mogućnost povlačenja simptoma, kao što su trbušni i želučanih grčeva, tjeskobe, groznica, mučnina, curenje iz nosa, znojenje, tremor, ili problema sa spavanjem.

Korištenje droge za dugo vremena može uzrokovati ozbiljne zatvor. Da bi se to spriječilo, liječnik vas može uputiti da se laksative, piti puno tekućine, ili povećati količinu vlakana u vašoj prehrani. Budite sigurni da slijedite upute pažljivo, jer nastavlja zatvor može dovesti do ozbiljnijih problema.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni može izazvati ozbiljne neželjene efekte u svom novorođenče. Obavijestite svog liječnika odmah ako mislite da ste trudni ili ako planirate zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek.

Nucynta ER nuspojave

Nucynta ER (Tapentadol)

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 2 visok potencijal za zlostavljanje

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bol tramadol, oksikodon, acetaminofen, Tylenol, naproksen, aspirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, percocet, hidroksizin, klonidin

Dijabetička Periferna neuropatija cymbalta, Lyrica, duloksetin, pregabalin, kapsaicina aktualna, Tapentadol, Zostrix, Trixaicin, Salonpas Pain Patch sa kapsaicin, Zostrix-HP, Zostrix stopala bol, Capsicum oleoresin