obinutuzumab (intravenski put)

oh-bi-nue-TOOZ-ue-mab

Hepatitis B virus (HBV) reaktivacija mogu se pojaviti u bolesnika koji su primali obinutuzumab ili druge CD20-usmjeren citolitičke antitijela, koja može napredovati do po život opasne ili fatalne fulminantnog hepatitisa ili zatajenja jetre. Pacijenti zaslonu u odnosu na početno stanje za HBV infekcije. Monitor HBV-pozitivnih bolesnika tijekom i nakon liječenja obinutuzumab. Ako dođe do HBV reaktivacija, prekinite obinutuzumab i popratnim lijekove. Život opasne ili fatalne progresivne multifokalne leukoencephalopathy također je bio prijavljen.

U SAD

Dostupni oblici doze

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Farmakološka Klasa: monoklonsko antitijelo

Obinutuzumab ubrizgavanje se koristi u kombinaciji sa klorambucilom u liječenju kronične limfocitne leukemije (CLL), što je rak bijelih krvnih stanica. To ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništene po tijelu. Obinutuzumab je sredstvo protiv tumora (raka lijek).

obinutuzumab treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za obinutuzumab, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na obinutuzumab ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke obinutuzumab injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost obinutuzumab injekciju u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje obinutuzumab. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati obinutuzumab u bolnici ili u liječenju raka centra. obinutuzumab se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Vi svibanj također dobiti lijekove kako bi se spriječilo reakcije na injekcije.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni obinutuzumab radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate bilo kakve simptome problema s jetrom, kao što su koža i oči požutio, tamno smeđe boje urina, pravo jednostrano bol u želucu, groznica, ili ozbiljne umor.

obinutuzumab može povećati rizik od razvoja ozbiljnih i rijetku infekciju zvanu progresivne multifokalne leukoencephalopathy (PML). Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate više od jednog od ovih simptoma: promjene vida, gubitak koordinacije, nespretnosti, gubitak pamćenja, teškoće govora ili razumijevanja onoga što drugi govore ili slabe noge.

obinutuzumab može uzrokovati infuziju reakciju u roku od nekoliko sati nakon što ga primiti. Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah ako imate bolove u prsima, groznica, zimica, svrbež, osip, ispiranje lica, osip, vrtoglavicu, nesvjesticu, vrtoglavicu, uznemiri disanja, ili oticanje lica, jezika i grla.

obinutuzumab može uzrokovati ozbiljne tip reakcije zove tumor sindroma lize. Vaš liječnik može vam dati lijek koji će vam pomoći spriječiti ovu. Nazovite svog liječnika odmah ako imate smanjenje ili promjene u količini urina, bol u zglobovima, ukočenost ili otekline, donjeg dijela leđa, sa strane ili bol u želucu, brzo debljanje, oticanje stopala ili potkoljenice ili neuobičajen umor ili slabost.

Obinutuzumab može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Dok se liječite s obinutuzumab, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cjepivima) bez vašeg liječnika odobrenje. Obinutuzumab može smanjiti otpornost organizma i cjepivo možda neće raditi kao dobro ili možda dobiti infekciju cjepivo je značilo da se spriječi. Osim toga, ne treba se oko drugih osoba koje žive u kućanstvu koji primaju žive virusna cjepiva, jer postoji mogućnost da bi mogao prenijeti virus na vas. Neki primjeri živih cjepiva su ospice, zaušnjaci, influence (nosna cjepivo protiv gripe), poliovirus (oralni oblik), rotavirus, i rubeole. Ne doći blizu njih i ne ostaju u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.