octocaine

Rješenja za lokalnu anesteziju u stomatologiji

Epinefrin je (-) – 3,4-dihidroksi – [(metilamino) metil] benzil alkohol i ima sljedeću strukturnu formulu

U plazmi je vezanje lidokain ovisi o koncentraciji lijeka, a frakcije vezane opada s povećanjem concentratlon. Pri koncentraciji od 1 do 4, lg slobodne baze po ml, 60 do 80 posto lidokain je protein vezan. Vezivanje je također ovisi o koncentraciji u plazmi alfa-l-kiselina glikoprotein.

Lidokain prelazi krvno-moždane i placente barijere, vjerojatno pasivnom difuzijom.

Lidokain se brzo metabolizira u jetri, te metabolita i nepromijenjen lijeka izlučuje putem bubrega. Biotransformacije uključuje oksidativnog N-dealkilaciju, prsten hidroksilaciju, cijepanje amidne veze, te konjugacija. N-delkiliranja, glavni put od biotransformacije, daje metaboliti monoethylglycinexylidide i glycinexylidide. Farmakološka / toksikološke djelovanje tih metabolita su slični, ali je manje potentni od onih agensa. Približno 90% lidokain primijenjen se izlučuje u obliku različitih metabolita, a manje od 10% se izlučuje nepromijenjen. Primarnog metabolita u mokraći je konjugat 4-hidroksi-2, 6-dimetilanilina.

Studije metabolizma lidokain nakon intravenozne bolus injekcijama su pokazali da je poluvrijeme eliminacije tog sredstva je obično od 1,5 do 2,0 sati. Zbog brzog brzinom kojom se metabolizira lidokain, stanja koja utječe na funkciju jetre može promijeniti lidokain kinetike. Vrijeme poluživota može se produžiti dva puta ili više u bolesnika s disfunkcijom jetre. Bubrežna disfunkcija ne utječe na lidokain kinetiku, ali može povećati nakupljanje metabolita.

Čimbenici kao što acidozu i korištenje CNS depresive stimulansa i utječe na CNS razine lidokain potrebni za proizvodnju javan sistemski učinak. Objektivni nepovoljne pojave postaju sve vidljivija s povećanjem venske razinu u plazmi iznad 6,0 ​​J..lg slobodne baze po ml. U rhesus majmuna, arterijski krvni razine 18-21 ug / mL su pokazala da se granica za grčevitog aktivnost.

Samo prihvaćeni postupci za ove tehnike kao što je opisano u standardnim udžbenicima se preporučuje.

Kako bi se smanjila vjerojatnost intravaskularne injekcije, težnja treba izvesti prije lokalna rješenje anestetik ubrizga. Ako se ukloni krv, igla se moraju premjestiti do povratka krvi mogu izazvati aspiracija. Imajte na umu, međutim, da je izostanak krvi u štrcaljki ne osigura da intravaskularne injekcije će se izbjeći.

Lokalni anestetički postupaka treba oprezno kada postoji upala i / ili sepse u području predloženog injekcije.

Octocaine injekcije sadrže kalij metabisulfit, a sulfite koji može uzrokovati alergijske tipa reakcije, uključujući anafilaktičke simptomima i po život opasne ili manje ozbiljne astmatične epizode u određenim osjetljivih ljudi. Ukupna prevalencija sulfita osjetljivosti u općoj populaciji nije poznata, a vjerojatno niska. Sulfita osjetljivost je vidio češće u astmatični nego u nonasthmatic ljudi.

Octocaine, zajedno s drugim lokalnim anesteticima, može proizvesti methemoglobinemia. Klinički znakovi methemoglobinemia su cijanoza od noktiju kreveta i usana, umor i slabost. Ako methemoglobinemia ne reagira na davanje kisika, primjena metilen plavog intravenozno 1-2 mg / kg tjelesne mase tijekom razdoblja od 5 minuta je preporučeno.

The American Heart Association je napravila slijedeće preporuke o korištenju lokalnih anestetika s vazokonstriktore u bolesnika s ishemijskom bolesti srca: “vazokonstriktor sredstva treba koristiti u lokalnoj anesteziji rješenja u stomatološkoj praksi samo kada je jasno da je postupak će se skratiti ili analgezija donio dublje. Kad se prikazuje vazokonstriktor, ekstremni treba paziti da se izbjegne intravaskularnu injekciju. Najmanji mogući iznos vazokonstriktor treba koristiti. ” (Kaplan, EL, urednik. Kardiovaskularne bolesti u stomatološkoj praksi, Dallas 1986, American Heart Association)

Najniža doza koja rezultira učinkovitom anestezije treba koristiti kako bi se izbjegle visoke razine u plazmi i ozbiljne nuspojave. Ponovljene doze lidokaina mogu izazvati značajan porast razine u krvi, pri čemu svaka ponovljenim dozama zbog sporog nakupljanje lijeka ili njegovih metabolita. Tolerancija na povišenim razinama u krvi ovisi o stanju bolesnika. Oslabljen, stariji bolesnici, akutno bolesnih pacijenata i djece treba dati smanjene doze sukladno njihovom dobi i fizičkom stanju.

Ako su sedativi koristiti za smanjenje uhićenje bolesnika, smanjenje doze treba koristiti jer lokalnih agenata anestetika, kao što su sedativi, nervozni depresije središnjeg sustava koji u kombinaciji mogu imati jedan dodatni efekt. Djecu treba dati minimalne doze svakog agenta.

Lidokain treba primjenjivati ​​s oprezom u bolesnika s teškim udara ili srčanog bloka. Lidokain također treba koristiti s oprezom u bolesnika s poremećenom kardiovaskularne funkcije. Lokalni anestetik otopine koje sadrže vazokonstruktor treba koristiti s oprezom u područjima tijela dobivenih od krajnjih arterija ili ima neki drugi način ugroženi prokrvljenost. Pacijenti s bolesti perifernih krvnih žila i onih s hipertenzivne vaskularne bolesti mogu pokazivati ​​pretjerano vazokonstriktornu odgovor. Ishemijske ozljede (kao što su piling ili ulcerating lezija) ili nekrozom može dovesti. Pripravci koji sadrže vazokonstruktor treba oprezno u pacijenata tijekom ili nakon primjene potentnih općih anestetičkih sredstava, budući da srčane aritmije mogu se javljati u takvim uvjetima.

Kardiovaskularne i respiratorne (adekvatnost ventilacije) vitalni znakovi i pacijentovo stanje svijesti treba pratiti nakon svake lokalne injekcije anestetika. Nemir, tjeskoba zujanje u ušima, vrtoglavica, zamućen vid, tremor, depresija ili pospanost treba upozoriti liječnika na mogućnost toksičnosti središnjeg živčanog sustava. Znakovi i simptomi depresivno kardiovaskularne funkcije obično može rezultirati iz vasovagal reakcije, osobito ako je pacijent u uspravnom položaju: stavljanje pacijenta u ležeći položaj preporuča se kada je primijetio nepovoljan odgovor nakon injekcije lokalne anestezije (vidi nuspojavama – Kardiovaskularni sustav) Vasovagal reakcije mogu izazvati čitav niz kliničkih manifestacija, od pripreme za sinkopa (npr lakomislenost, bljedilo, mučnina, znojenje, poremećaji vida, slabost) do kratkog gubitka svijesti (tj sinkopa)…

Lidokain treba primjenjivati ​​s oprezom u bolesnika s jetrenom bolešću, budući da su amida tipa lokalni anestetici metabolizira u jetri. Bolesnici s teškom bolesti jetre, zbog svoje nesposobnosti da metabolizira lokalne anestetike normalno, imaju veći rizik od razvoja toksičnih koncentracija u plazmi.

Mnogi lijekovi koji se koriste pri obavljanju anestezije se smatraju potencijalno pokreću sredstva za familijarni maligni hipertermije. Budući da nije poznato da li amid tipa lokalni anestetici mogu izazvati ovakvu reakciju, a budući da je potreba za dodatnim općom anestezijom ne može predvidjeti unaprijed, to je sugerirao da standardni protokol za upravljanje bi trebao biti dostupan. Rani nerazjašnjeni znakovi tahikardija, tahipneu, labilnog krvnog tlaka i metaboličke acidoze može prethoditi povišenje temperature. Uspješan ishod ovisi o ranoj dijagnostici, brz prestanak sumnje na pokreće agenta (a) i odmah ne liječi, uključujući terapiju kisikom, dantrolen (prije korištenja konzultirati dantrolen natrij intravenozno uputstva za) i ostale suportivne mjere.

Lidokain treba koristiti s oprezom u osoba s poznatim osjetljivosti na lijekove. Pacijenti koji su alergični na derivate para-aminobenzojeve kiseline (prokain, tetrakain, benzokain, itd) nisu pokazali unakrsnu osjetljivost agensa.

Pacijent treba savjetovati da napregnuti oprez kako bi se izbjeglo nenamjerno traumu na usne, jezik, obraz sluznica ili meko nepce, kada su te strukture anestezira. Gutanjem hrane stoga treba odgoditi do normalnih funkcija vraća. Pacijent treba savjetovati da se konzultirati stomatologa ako anestezija potraje ili ako se osip razvije.

trebale bi se izbjegavati istodobna primjena ovih sredstava. U situacijama kada je to potrebno terapije, pažljivo praćenje bolesnika je bitno.

Istodobna primjena vazopresomi lijekova i ergot tipa oxytocic lijekova može uzrokovati ozbiljne, uporna hipertenzije ili cerebrovaskularne nesreća.

Kao lidokain i epinefrin injekcije sadrže vazokonstruktor (adrenalin), istodobna primjena bilo s blokirajućim agensom beta-adrenergični (propanolol, timolol, itd), mogu rezultirati u hipertenzije ovisi o dozi i bradikardiju uz moguću blok srca.

Mamurluk nakon primjene lidokaina je obično rani znak visoke razine lijeka u krvi i mogu nastati kao posljedica brzog upijanja.

Znakovi i simptomi depresivno kardiovaskularne funkcije obično može rezultirati iz vasovagal reakcije, osobito ako je pacijent u uspravnom položaju. Rjeđe, oni mogu biti rezultat izravnog učinka lijeka. Neuspjeh da prepoznaju služi za opomenu znakove kao što su znojenje, osjećaj slabost, promjene u pulsu ili osjetilnosti može dovesti do progresivnog cerebralne hipoksije i oduzimanje ili teške kardiovaskularne katastrofe. Uprava se sastoji od postavljanja pacijenta u ležeći položaj i ventilaciju s kisikom. Potporno liječenje krvožilnog depresije može zahtijevati primjenu intravenske tekućine i, kada je prikladno, vazopresomi (npr, efedrin), kao režiji kliničkoj situaciji.

Postojana paresthesias usana, jezika i oralnim tkivima su iskazane s upotrebom lidokain, sa sporim, nepotpune ili bez oporavka. Ove post-marketinška događanja zabilježeni su uglavnom sljedeće živčane blokova u donje čeljusti, te su uključeni trigeminalnog živca i njegovih grana.

Prvi korak u liječenju grčeva sastoji se od neposredne pažnje na održavanje patenta dišnih putova i pomoć ili kontrolirano prozračivanje s kisikom i sustav za isporuku sposoban dozvolila neposredan pozitivan pritisak dišnih putova koju masku.

Odmah nakon pokretanja tih ventilacijskih mjera, adekvatnost cirkulacije treba vrednovati, imajući na umu da su lijekovi se koriste za liječenje konvulzija ponekad pritisnuti cirkulaciju kada se daju intravenozno. Ukoliko konvulzije ustraju unatoč adekvatnim respiratorne potpore, a ako je status cirkulacije dozvola, malim koracima, ultra brzim djelovanjem barbiturata (kao što tiopental ili thiamylal) ili benzodiazepina (kao što je diazepam) može se primijeniti intravenski. Kliničar mora biti upoznat, prije korištenja lokalnog anestetika, s tim antikonvulzivnih lijekova. Potporno liječenje clrculatory depresije može zahtijevati primjenu intravenske tekućine i, kada je prikladno, vazopresomi kao režiji kliničkoj situaciji (npr, efedrin).

Ako se ne liječi odmah, i konvulzije i kardiovaskularne depresije može dovesti do hipoksije, acidoze, bradikardije, aritmije i srčanog zastoja. Ako srčani arest dogodi, treba uvesti standardne srčano-plućne mjere resuscitative. Endotrahealna intubacija, zapošljava droge i tehnike poznate kliničara, može se navesti, nakon početne primjene kisika pomoću maske, ako poteškoća je naišao na održavanje patenta dišnog puta ili ako je indicirana produžiti podršku ventilacije (pomagao ili pod kontrolom).

Dijaliza za neznatnu kod liječenja akutnog predoziranja s lidokain.

Intravenozni LD50 lidokain HCl u ženki miševa je 26 (21-31) mg / kg, a potkožno LD 50 264 (203-304) mg / kg.

Za većinu rutinskih stomatoloških zahvata, Octocaine (Lidokain i Adrenalin 1: 100000) je poželjna za ubrizgavanje. Međutim, kada su potrebne veće dubine i izraženiji hemostaza, 1: koncentracija 50.000 adrenalina treba koristiti.

Zahtjevi za doziranje treba biti određena na individualnoj osnovi. U usmenom infiltracije i / ili donje čeljusti bloka, početna doza od 1,0 – 5,0 ml (1/2 do 2,5 ulošci) za Octocaine injekcije obično su učinkovite.

U djece mlađe od 10 godina starosti, to je rijetko potrebno primijeniti više od jedne polovine uloška (0,9-1,0 ml ili 18-20 mg lidokaina) po postupku kako bi se postigla lokalnu anesteziju za postupak koji uključuje jedan zub. U maksilarnog infiltracije, taj iznos će često biti dovoljan da se u liječenju dva ili čak tri zuba. U mandibularnog bloka, međutim, zadovoljavajući anestezija postignute s ovim količine lijeka, omogućit će liječenje zubi cijeli kvadranta. Težnja je preporučljivo jer smanjuje mogućnost intravaskularne injekcije, uz zadržavanje incidenciju nuspojava i anestetika kvarova na minimum. Štoviše, injekcije treba uvijek biti sporije.

Maksimalne preporučene doze za lidokain i adrenalin injekcija.

NAPOMENA: parenteralna droga proizvodi treba vizualno čestica ili promjene boje prije primjene kad god rješenje i spremnik dozvole. Rješenja koja su neobojene i / ili sadrže čestice ne smije se koristiti i bilo koji neiskorišteni dio jedne kasete od Octocaine injekcije treba odbaciti.

KUTIJE: Za zaštitu od svjetlosti, zadržati u kutiji sve vrijeme korištenja. Nakon otvaranja, okvir bi trebao biti ponovno zatvori zatvaranjem krajnji poklopac.

Ne koristite ako je boja ružičasto ili tamniji od žućkaste ili ako sadrži talog.

Octocaine 50

Lidokain HCl 2% i epinefrin 1: 50.000 Injection

(Lidokain hidroklorid i injekcije epinefrina, USP)

50 metaka • 1,7 ml svaki

Za stomatološke blok i infiltracije SAMO

Rx Samo