oksibutinin (transdermalni put) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zove angioedem. Angioedem mogu biti opasne po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Prestanite koristiti ovaj lijek i potražiti liječničku pomoć odmah ako imate osip, svrbež, veliku, košnicu-kao oteklina na licu, trepavice, usne, jezik, grlo, ruke, noge, stopala, ili spolnih organa, poteškoće s disanjem ili stezanje u prsima dok koristite ovaj lijek.

Ako se razvije osip, osip, ili bilo alergijske reakcije na ovaj lijek, prestati uzimati lijek i provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Ovaj lijek može vas znoj manje, što uzrokuje tjelesna temperatura se povećava. Koristite dodatnu brigu da ne pregrije tijekom vježbe ili vrućina dok koristite ovaj lijek, jer pregrijavanja može doći do toplotnog udara.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili imaju zamagljen vid. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu, a ne na oprezu, ili nije u stanju da vidi dobro.

Ovaj lijek može uzrokovati suhoću usta, nosa i grla. Za privremeno olakšanje od usta suha, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Izbjegavajte piti alkohol dok koristite ovaj lijek.

Ne koristiti kozmetiku i druge proizvode za njegu kože na tretiranim dijelovima tijela. Međutim, možete koristiti ovaj lijek s kremom za sunčanje.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.