okskarbazepinu (oralnim putem) opis i brand imena

Okskarbazepin se primijeniti sami ili zajedno s drugim lijekovima u liječenju epilepsije za kontrolu parcijalne napadaje. Ona radi u mozgu kako bi spriječili napade. Međutim, ovaj lijek neće izliječiti epilepsiju, a samo će kontrolirati napadaje tako dugo dok ste i dalje ga uzeti.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost okskarbazepina suspenzija ili tableta u djece od 2 godine i stariji.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost oxcarbazepine tableta s produljenim otpuštanjem u djece od 6 godina i stariji. Međutim, korištenje tableta extended-release ne preporučuje u djece mlađe od 6 godina.

Tablet, Extended Izdanje Tablet; Suspension

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost oxcarbazepinom u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju oxcarbazepinom.

Alergije

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

gerijatrijske

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Ostale interakcije

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Druge zdravstvene probleme

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Doziranje

Ovaj lijek dolazi s lijekovima vodič. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Uzmite oralni tekući ili redovitu tabletu sa ili bez hrane. Uzmite tablete s produljenim oslobađanjem na prazan želudac, najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Za oralno tekuće

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek iznenada, bez savjetovanja s liječnikom. Možda ćete morati da se polako smanji dozu prije nego što ga može zaustaviti u potpunosti.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite oralni tekućina u originalnom spremniku. Tekućinu koristiti u roku od 7 tjedana nakon otvaranja boce po prvi put. Bacite neiskorišteni tekućinu.

To je vrlo važno da vaš liječnik ili napredak vašeg djeteta provjeriti u redovitim posjetima. Ovo je kako bi bili sigurni da se lijek ispravno radi, a kako bi se omogućilo promjene u svom doze. Krvni testovi će biti potrebna za provjeru neželjenih učinaka.

propustili dozu

Obavijestite svog liječnika ako zatrudnite dok uzimate ovaj lijek. Vaš liječnik možda morati da se pažljivo pratiti tijekom trudnoće i nakon poroda.

skladištenje

Hiponatremija (nizak natrija u krvi) može pojaviti dok uzimate ovaj lijek. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete razviti zbunjenost, smanjena urina, vrtoglavicu, brz ili nepravilan rad srca, glavobolja, bol u mišićima ili grčevi, mučnina ili povraćanje, slabost, ili oticanje lica, gležnjeva ili ruku, uzimajući ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne vrste alergijskih reakcija, uključujući i anafilaksije i angioedema. To može biti opasno po život i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako Vi ili Vaše dijete imate svrbež, osip, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje lica, oči, usne, jezik, ruke, ili noge dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije koje utječu na nekoliko dijelova tijela (npr jetra, bubrezi, mišića, zglobova). Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima više od jednog od sljedećih simptoma: tamne boje urina, ekstra tekućine oko lica, groznica, glavobolja, svrbež, oticanje zglobova, bolovi u mišićima, osip, bol u želucu, otečenih žlijezda , neobičan umor, ili žute oči ili kožu.

Ozbiljne kožne reakcije može se dogoditi s ovim lijekom. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate mjehura, piling ili labavljenju kože, crvene kožne lezije, teške akne ili osip na koži, čireve ili čireva na koži ili vrućica ili zimica dok koristite ovaj lijek.

Ako ste vi ili vaše dijete razviti bilo kakve neobične, čudne misli i ponašanje, dok uzimate ovaj lijek, svakako o tome razgovarati sa svojim liječnikom. Ostale promjene mogu biti zbunjenost, pogoršanje depresije, halucinacije (vid, sluh, ili osjećaj stvari koje nisu tamo), suicidalne misli, i neobična uzbuđenje, nervoza, ili razdražljivost.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, vrtoglavicu, nespretna, nestabilan ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno dok ne znate kako ovaj lijek utječe na vas.

Ovaj lijek može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. Ako možete, izbjegavajte ljude s infekcijama. Provjerite sa svojim liječnikom ako mislite vi ili vaše dijete ima povišenu temperaturu ili groznicu, kašalj ili promuklost, donjeg dijela leđa ili sa strane bol, ili bolno ili teško mokrenje.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijekovi za peludnu groznicu, alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, recept lijekove protiv bolova ili opojnih droga, te druge lijekove za napadaji.

Oralni kontraceptivi (kontracepcijske pilule) sadrži estrogen i progestin, kontracepcijske progestin injekcije (npr Depo-Provera®) i kontracepcijski implantat oblici progesteronom (npr Norplant®) možda neće ispravno raditi ako ih dok uzimate oxcarbazepinom. može doći do neplaniranih trudnoća. Te bi trebao koristiti neki drugi ili dodatne načine kontracepcije dok uzimate oxcarbazepinom. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.