Omega-3 riblje ulje: dodaci i propisi

David Kiefer, M; svibnja 01, 2015

Vaš liječnik može sugerirali da jedu losos ili drugu masnu ribu barem dva puta tjedno. Razlog za ovu preporuku je da su neke ribe su visoko u omega-3 masnih kiselina. To su zdrave masti koje su promovirane za razne srca, mozga i drugih zdravstvenih pogodnosti.

Vaše tijelo ne može omega-3 masnih kiselina. Dakle, morate ih dobiti iz prehrane. Idealni su izvori iz namirnica kao što su

Iako hrana treba biti vaš glavni izvor omega-3 masnih kiselina, većina ljudi u svijetu ne dobiti dovoljno ovog hranjiva iz same prehrane.

Ako je to slučaj s vama, vaš prvi korak trebao bi biti da jedu više ribe i drugih omega-3 namirnice. Osim što pruža omega-3, ove namirnice imaju druge zdravstvene prednosti, uključujući

Ali ako ne možete ili ne želite promijeniti svoju prehranu, onda dodataka koje možete kupiti bez recepta mogu pomoći da napravite gore omega-3 koje vam nedostaju. Omega-3 suplementi dolaze u različitim dozama.

Omega-3 masne kiseline također dolaze u recept kapsula veće doze. Uz prehranu, vježbanje i gubitak težine, ako je potrebno, vaš liječnik može propisati ih, ako se razina triglicerida – vrsta masnoća u krvi – preko 500 miligrama po decilitru (mg / dl).

Omega-3 masne kiseline mogu pomoći sniziti rizik za bolesti srca. Spuštanje vrlo visoki trigliceridi također može smanjiti rizik od upale gušterače, pod nazivom pankreatitis.

Postoje tri glavne vrste omega-3 masnih kiselina

EPA. Ova vrsta omega-3 nalazi se u prvom redu u

EPA pomaže smanjiti upalu u tijelu.

DHA. Ova vrsta je pronađena u

DHA je neophodna za zdravlje i funkcioniranje mozga.

Alabama To je sadržano u orasima, chia sjemenke i sjemenki lana. Također je pronađen u biljna ulja, kao što su

Tijelo pretvara ala svojih aktivnijih oblika – EPA i DHA – ali samo u malim količinama.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …