omeprazol i natrij bikarbonat (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Nemojte prestati uzimati ovaj lijek ako je vaš liječnik rekao da ga se za određenu količinu vremena, čak i ako se osjećate bolje.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek sadrži natrij (sol). Razgovarajte sa svojim liječnikom prije uzimanja ovog lijeka, ako ste na low-natrij (low-sol) dijeta, ili ako imate ili ste na rizik za bolesti srca.

Obavijestite svog liječnika ako uzimate kalcij dodataka na regularnoj osnovi.

Oba 20 i 40 mg oralne suspenzije paketiće ili kapsule sadrže istu količinu natrijevog bikarbonata. Ne zamijeniti dvije 20 miligrama (mg) oralnu suspenziju paketa ili kapsula sa jednim od 40 mg oralne paketa ovjesa ili kapsula. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Uzmi ovaj lijek na prazan želudac najmanje jedan sat prije jela. Za pacijente koji primaju kontinuirano punjenje kroz cijev za hranjenje mora privremeno zaustavi oko 3 sata prije i 1 sat nakon davanja Zegerid® prašak za oralnu suspenziju.

skladištenje

Progutajte kapsule cijele s vodom. Nemojte ga uzimati s drugim tekućinama. Ne razbiti, lomiti ili žvakati ga. Ne otvarajte kapsulu i posuti sadržaj u hrani.

Koristiti prašak za oralnu suspenziju

Ako koristite prašak za oralnu suspenziju s nazogastrične ili orogastric cijevi

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.