omnipaque 140

Terapijski Klasa: radiološku ne-ionskih kontrastnih medija

Koristi za Omnipaque 140

Joheksol se može dati oralno ili rektalno pomoći u dijagnosticiranju ili pronaći probleme u zglobovima, želucu ili crijevima, gušterači i drugim dijelovima tijela.

Ovaj lijek treba dati samo od strane ili pod nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost joheksol u djece. Neki pedijatrijski bolesnici s određenim medicinskim uvjetima može imati više neželjene nuspojave koje mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali joheksol.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost joheksol u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene nuspojave koje mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali joheksol.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje Omnipaque 140

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže joheksol. To ne može biti specifični za Omnipaque 140. Molimo pročitajte pažljivo.

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u bolnici. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u arteriju ili venu, ili u svoj leđne moždine. Također se može dati kroz usta ili kroz rektum.

Vaš liječnik može vam dati lijekove (npr antihistaminici, steroidi) kako bi se spriječilo alergijske reakcije.

Pijte više tekućine, tako da će proći još urin dok primate ovaj lijek. To može spriječiti probleme s bubrezima.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak usko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi.

Obavijestite svog liječnika ako ste trudni.

Ovaj lijek može uzrokovati srčani udar, moždani udar i probleme zgrušavanja krvi tijekom angiografskih postupaka. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate bol u prsima koja se može proširiti na svoju ruku, vilicu, leđa ili vrat, problema s disanjem, mučnina, neobično znojenje, nesvjestice, iskašljavanje krvi, ukočenost ili slabost u ruci ili nozi, ili na jedan strana tijela, iznenadnim ili jake glavobolje ili probleme s vida, govora, ili hodanje nakon primitka ovog lijeka.

Ozbiljne probleme s bubrezima mogu se pojaviti nakon primitka ovog lijeka. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate sljedeće simptome nakon primanja lijeka: uznemirenost, zbunjenost, smanjena urina, vrtoglavicu, glavobolju, trzanje mišića, brz dobitak na težini, ili oticanje lica, gležnjeva ili ruku.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika ili medicinsku sestru odmah ako imate osip, svrbež, otežano disanje, znojenje, oticanje lica, jezika i grla, odnosno stezanje u prsima nakon što primite ovaj lijek.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste imali alergijsku reakciju na bilo koju boju ili medicina danom za vrijeme testa ili postupka.

Dok koristite ovaj lijek, možete biti izloženi zračenju. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi toga.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi injekcije joheksol. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke. Vi ne bi trebali primati joheksol injekciju zajedno s steroidni lijek u svom leđne moždine.

Pravilna uporaba joheksol

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

Mjere opreza tijekom korištenja Omnipaque 140

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Tijelo Imaging joheksol, Omnipaque 300, Omnipaque 240, joversol, Omnipaque 350, Optiray 320

Angiocardiography joheksol, Omnipaque 300, Omnipaque 240, Omnipaque 350, Omnipaque Flexipak

Gastrointestinalnog trakta Ispitivanje lidokain aktualna, Lidoderm, ksilokain Jelly, joheksol, ksilokain Viskozna

Urography joheksol, Visipaque, Omnipaque 300, jodiksanol, jopromid, Omnipaque 240

Omnipaque 140 nuspojave

Omnipaque 140 (joheksol)

 ili se priključiti Omnipaque 140 grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.