onabotulinumtoxina (ubrizgavanje ruta, intradermalno ruta, intramuskularno) opis i brand imena

OnabotulinumtoxinA se koristi za liječenje određenih stanja oka, kao što je blepharospasm (stanje gdje je kapak neće ostati otvorena zbog spazma mišića) ili strabizma (stanje u kojem oči ne postroje ispravno). Ovaj lijek se koristi za liječenje nepravilan položaj glave i vrata bol koji rezultiraju iz cervikalne distonije (ozbiljnim grčenje mišića na vratu) i neke vrste aksilarne hiperhidroze (teška znojenja ispod pazuha). To se koristi za povećanje ukočenost mišića u području lakta, ručnog zgloba i prstiju mišića kod odraslih osoba s gornjeg ekstremiteta grčevima. Također se koristi za sprečavanje glavobolje kod pacijenata s kroničnom migrenom (jake glavobolje za 15 ili više dana mjesečno u trajanju od 4 ili više sati dnevno). OnabotulinumtoxinA koristi kozmetički poboljšati izgled dubokih linija lica i bora između obrva (glabellar redaka) i vrana noge linije oko očiju (lateralna canthal redaka). Također se koristi u liječenju urinarne inkontinencije (gubitak kontrole mjehura) u bolesnika s hiperaktivnim mokraćnim mjehurom uzrokovanih poremećaja živčanog sustava (npr, multiplu sklerozu, ozljede leđne moždine). Također se koristi za liječenje prekomjerno aktivnog mjehura sa simptomima kao što su gubitak kontrole mjehura, povećan nagon za mokrenjem, a česta potreba za mokrenjem u bolesnika koji nisu tretman s drugim lijekovima.

OnabotulinumtoxinA je botulinum toksin proizvoda. Djeluje na živčani sustav da se opustite mišiće.

OnabotulinumtoxinA se ubrizgava u mišiće koji su pogođeni. Ovisno o vašem stanju, može biti potrebno više od jednog tretmana.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept i da će se primjenjivati ​​od strane liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, onabotulinumtoxinA koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Prašak za otopinu

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza