Ostali sastojci cjepiva

Obustava Fluid

stabilizatori

Cjepiva mogu sadržavati tvari za održavanje potencije kod manje-nego-optimalne temperature ili za očuvanje sterilnosti tijekom proizvodnje ili nakon što su otvorena.

Pored antigena i adjuvansa, zajedničke komponente cjepiva uključuju sljedeće

konzervansi

Aktivne komponente cjepiva tipično suspendirani u sterilnoj vode, fiziološke i tekućinama proteinima. Neka cjepiva su pohranjeni kao zamrzavanjem sušene praške i moraju biti pomiješani s tekućinom koja se zove razrjeđivač prije nego što se mogu primijeniti. Razrjeđivači su posebno dizajnirani za svakog cjepiva kako bi se osiguralo pravilno sigurnost i moć.

Prati Komponente

Stabilizatori su dodaci koji štite cjepiva od nepovoljnih uvjeta kao što su visoke temperature. Obično koriste stabilizatori uključuju šećere saharozu i laktozu, aminokiselina glicin, i mononatrij glutamata, ili soli aminokiselina. Proteine ​​kao što je humani ili albumina goveđeg seruma i želatina se također koristi kao stabilizator.

Konzervansi kao što su fenol, fenoksietanola, i timerosal može biti uključen u vakcine za prevenciju bakterijske ili gljivične kontaminacije. Fenol je dezinficijens i antiseptik. Fenoksietanol kemijski se odnosi na fenol, a koristi se i kao konzervans u mnogim kozmetike. Thimerosal je spoj koje sadrže živu koja se koristi kao konzervans u nekim cjepivima od 1930.

Jedan produkt metabolizma, ili razgradnju u tijelu, timerosala etil živa, organski derivat žive. Spoj vezane naći u mnogim ribama i školjkama, pod nazivom metil živa, mogu biti otrovni za ljude na visokim razinama (vidjeti živa ekspozicije usporedba shema). Zbog zabrinutosti oko izloženosti živa, timerosal je uklonjen iz većine dječjih cjepiva do 2001. kao mjera predostrožnosti. Naknadne studije su pokazale da je, za razliku od metil živu, etil živu brzo se eliminira iz tijela i ne podigne do razine toksičnih.

Saznajte više o timerosal u cjepivima i čitati o theernment podržan studija na timerosal

Neki cjepiva mogu sadržavati količine ostataka komponenti koje se koriste tijekom proizvodnog procesa, uključujući i tvari za inaktivaciju antibiotika, i staničnih ostataka. Ta sredstva su uklonjene na kraju proizvodnog procesa, a tragovima mogu biti prisutni u nekim cjepivima.

Sredstva za inaktivaciju se koriste kako bi se uklonili štetne učinke bakterijskim toksinima, činiti virusa nesposoban uzrokuje bolest. Primjeri tvari za inaktivaciju uključuju formaldehid i beta-propiolaktonom. Formaldehid je kemijski prirodno nalaze u biljkama, životinjama i ljudsko tijelo, gdje se igra važnu ulogu u sintezi DNK i aminokiselina (gradivni blokovi proteina). Iako je produljena izloženost visokim razinama formaldehida može biti štetno, količina kemijske prisutna u nekim cjepivima je znatno niža od iznosa prirodno prisutan u tijelu. Izlaganje beta-propiolaktonskog je također bio povezan sa zdravstvenim problemima. Međutim, kemijski razgrađuje brzo rješenja na bazi vode, a vrlo mala količina zaostalog P-propiolaktonskog u nekim cjepivima potpuno oborio i bezopasna.

Antibiotici se ponekad doda cjepiva osigurati da bakterijska kontaminacija ne dogodi za vrijeme postupka proizvodnje. Antibiotici se koriste za ovu svrhu uključuju neomicin, streptomicin, polimiksin B, chlortetracyline i amfotericin B. antibiotike koji su najvjerojatnije uzrok alergijske reakcije-penicilini, cefalosporini, i sulfonamidi-ne koriste u proizvodnji cjepiva.

Cjepivo virusi mogu se proizvesti u stanicama ili stanične kulture, i tragova staničnih tvari mogu biti prisutne u konačnu vakcinu. Virusi ugraditi u cjepiva influence i žute groznice, na primjer, se uzgaja u kokošjim jajima, i cjepiva mogu sadržavati tragove proteina jaja. Općenito, ljudi s jaje alergiju mogu dobiti ova cjepiva sigurno. U siječnju 2013. godine, odobren je prvi cjepivo protiv gripe jaja bez, pod nazivom Flublok. Antigeni uključene u Flublok su proizvedene u stanicama insekata laboratorijski uzgojene.

Ospice i virusa zaušnjaka iz cjepiva se uzgajaju u kulturama pilećih embrija tkiva. Studije su pokazale da je ospice, zaušnjaci, rubeola i (MMR) i kozice, mumps, rubeola, i varicella (MMRV) vakcina može dati siguran za djecu jaje-alergijska, uključujući i one s teškim alergije.

Drugi antigeni cjepiva, poput onih koje se koriste u cjepiva za hepatitis B i humani papiloma virus (HPV) cjepiva HPV cjepivom, proizvedeni su u stanicama kvasca. Ova cjepiva mogu sadržavati male količine kvasca proteina, koji nisu prikazani da uzrokuje alergijske reakcije kod ljudi.