ovol

Koristi za Ovol

Terapijski Klasa: antiflatulent

Simetikon se također može koristiti i za druge uvjetima koje će odrediti liječnik.

Simetikon je dostupan bez recepta.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, simetikon se koristi u nekih bolesnika prije sljedećim testovima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ovaj je lijek ispitan u djece i, u učinkovitim dozama, nije dokazano da uzrokuju različite nuspojave ili problema nego u odraslih.

Prije Korištenje Ovol

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje ljekovite u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže ljekovite. To ne može biti specifična za Ovol. Molimo pročitajte pažljivo.

Za učinkovito korištenje ljekovite

Uzmi ovaj lijek nakon jela i prije spavanja za najbolje rezultate.

Za pacijente koji uzimaju oblik tablete za žvakanje ovog lijeka

Za pacijente koji uzimaju oralni oblik tekući ovog lijeka

Izbjegavajte hranu koja čini da se poveća plin. Žvakati hranu temeljito i polako. Smanjiti zraka gutanje izbjegavanjem gazirana, gaziranih pića. Nemojte pušiti prije jela. Razviti redovite navike crijeva i redovito vježbanje. Izvršiti određene vaš zdravstveni djelatnik zna, ako ste na low-natrij, low-šećer, ili bilo koje druge posebne prehrane. Većina lijekovi sadrže više od njihove aktivne tvari.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Nije bilo nikakvih zajedničkih ili važne nuspojave s ovim lijekom. Međutim, ako primijetite bilo koju nuspojavu, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

Pravilno korištenje ljekovite

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Funkcionalna Želučani poremećaji simetikon, Mylicon, Phazyme, amilaza / celulaza / hiosciamin / lipaze / phenyltoloxamine / proteaze, Maalox Anti-Gas, Alka-Seltzer Anti-Gas

Plin simetikon, Mylanta, Mylicon, aktivni ugljen, plin-X

Postoperativni plina Bolovi simetikon, vazopresin, Mylicon, Phazyme, Pitressin, Maalox Anti-plin

Endoskopija ili Radiologija premedikacija diazepam, valium, hiosciamin, simetikon, Levsin, Mylicon

Ovol nuspojave

Ovol (simetikon)