Palifermin (intravenski) opis i brand imena

injekcije Palifermin koristi da spriječe ili smanje nuspojave (kao što su oticanje, iritacija, čireve ili čireva na sluznice usta) uzrokovane lijekovima protiv raka koji se koriste za liječenje krvi ili koštane srži problema. Ovaj lijek se koristi kod pacijenata koji se trebaju podršku hematopoetskih matičnih stanica.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke Palifermin injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke Palifermin injekcije nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Prašak za otopinu

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

pedijatrijski

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

gerijatrijske

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u bolnici. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Ovaj lijek daje tijekom 3 uzastopna dana prije i 3 uzastopna dana nakon tretiranja raka, za ukupno 6 doza.

Ostale interakcije

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Druge zdravstvene probleme

Ovaj lijek može izazvati neke tumore (a ne u krvi ili koštane srži tumora) rasti. Obavijestite svog liječnika odmah ako ste imali bilo kakve druge vrste tumora ili raka.

Obavijestite svog liječnika odmah ako imate sljedeće simptome nakon primitka ovog lijeka: osip, svrbež, crvenilo kože, oticanje jezika, ili neobične okus u ustima.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.