pegvisomant (potkožni put) opis i brand imena

Pegvisomant se koristi za liječenje stanja akromegalije naziva, koja je uzrokovana previše hormona rasta u organizmu kod pacijenata koji ne mogu liječiti operacije ili zračenja. Previše hormona rasta proizveden u odraslih uzrokuje ruke, noge i dijelovi lica da postane velika, debela, i prostran. Ostali problemi, kao što su artritis također mogu razviti. Pegvisomant djeluje vezanjem na receptor hormona rasta i sprječavanju djelovanja previše hormona rasta.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke pegvisomant u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost pegvisomant u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srca, jetre ili bubrega probleme koji mogu zahtijevati prilagodbu doze u bolesnika koji su primali pegvisomant.

Prašak za otopinu

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

pedijatrijski

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

gerijatrijske

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu. Pegvisomant ponekad se dati kod kuće pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici. Ako koristite ovaj lijek kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Budite sigurni da ste razumjeli kako točno se lijek priprema i ubrizgava.

Vi ćete biti prikazan područja tijela gdje je to udarac može dati. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela. To će pomoći spriječiti probleme kože od injekcije. Ne bi se uvelo na području koje ima osip, modricu, gruda, ili slomljeno kožu.

Ostale interakcije

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Druge zdravstvene probleme

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Doziranje

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite neotvorene bočice ovog lijeka u hladnjaku. Ne zamrzavati. Pohraniti lijek koji je pomiješan na sobnoj temperaturi i koristiti unutar 6 sati. Odbaciti svaku mješoviti lijek koji nije korišten u ovom trenutku. Ne zamrzavati rješenje.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

problemi s jetrom mogu se pojaviti dok koristite ovaj lijek. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate više od jednog od ovih simptoma: bolovi u trbuhu ili nježnost, gline obojene stolice, tamna mokraća, smanjuje apetit, groznica, glavobolja, svrbež, gubitak apetita, mučnina i povraćanje, osip na koži, oticanje stopala ili potkoljenice, neuobičajen umor ili slabost, ili žute oči ili kožu.

Poklopac od bočica ovog lijeka sadrži lateks, što može uzrokovati alergijske reakcije kod ljudi koji su osjetljivi na lateks. Obavijestite svog liječnika ako imate alergije na lateks prije nego što počnete uzimati ovaj lijek.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako koristite ovaj lijek prije uzimanja bilo kojeg testa. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova (npr jetrenih testova), pogotovo ako također koristiti i druge lijekove za liječenje akromegalije (npr oktreotidom, Sandostatin®).

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

propustili dozu

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

skladištenje