perikarditis tretmani i lijekovi

Vaš izbor za liječenje perikarditis ovisi o uzroku, kao i ozbiljnosti. Blagi slučajevi perikarditis može biti bolje na vlastitu bez liječenja.

Lijekovi za smanjenje upala i oteklina povezane s perikarditis su često propisane, uključujući

Over-the-counter bolova. Najviše boli povezane s perikarditis dobro reagira na liječenje bolova dostupan bez recepta, kao aspirin ili ibuprofen (advil, motrin IB, drugi).

Lijekovi

Ovi lijekovi pomažu smanjiti upalu i bol. Simptomi bi trebali početi poboljšanje u roku od jednog dana. A, za većinu ljudi, ovi lijekovi mogu biti jedini tretman koji je potreban. Recept čvrstoće protiv bolova također mogu koristiti.

Kolhicin (Colcrys). Ovaj lijek koji smanjuje upalu u tijelu, mogu se propisati za akutne perikarditis ili kao tretman ponovljenih simptoma.

Hospitalizacija i postupci

Kolhicin može smanjiti duljinu perikarditis simptome i smanjiti rizik da se bolest ponovno pojaviti. Međutim, lijek nije siguran za ljude s određenim već postojećim zdravstvenim problemima, kao što su jetra ili bolesti bubrega, kao i za one uzimanje određenih lijekova. Liječnik će pažljivo provjerite svoje zdravlje povijest prije propisivanja kolhicin.

Akutne epizode perikarditis obično traju nekoliko tjedana, ali buduće epizode mogu pojaviti. Neki ljudi s perikarditis imaju recidiv unutar mjeseca nakon originalne epizode.

Kada je bakterijska infekcija je osnovni uzrok perikarditis, vi ćete se liječiti antibioticima i odvodnje ako je potrebno.

Vjerojatno ćete trebati bolničko liječenje ako vaš liječnik posumnja tamponada srca, opasne komplikacije perikarditis uslijed nakupljanja tekućine oko srca.

Kad tamponada srca je prisutan, možda ćete morati postupak zove pericardiocentesis. U nekim slučajevima teškog, povratnu perikarditis, vaš liječnik može predložiti kirurški ukloniti svoju perikard (pericardiectomy).