permetrin (tematska ruta) opis i brand imena

Permetrina 1% losion se koristi za liječenje Uši infekcija. On djeluje tako uništiti i uši i njihova jaja. 5% vrhnje se koristi za liječenje šuga infekcije uništavajući grinja koje uzrokuju svrab.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Kanadski Brand Name

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje tematska permetrina u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje tematska permetrina u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Losion, sprej, krema, Liquid

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Alergije

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

pedijatrijski

Prisutnost drugih zdravstvenih problema može utjecati na upotrebu topikalne permetrina. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate druge zdravstvene probleme, osobito

Držite ovaj lijek daleko od očiju. Ako ste slučajno dobili neki u oči, isperite ih pod mlazom vode odjednom.

gerijatrijske

Trudnoća

Dojenje

Permetrin losion koji se koristi za liječenje uši, dolazi u posudu koja sadrži samo jedan tretman. Koristite što više lijekova kao što je potrebno i odbaciti sve preostale losion ispravno.

Za liječenje ušiju (1% losion)

Interakcije lijekova

Uši se lako može prenijeti s jedne osobe na drugu direktnim kontaktom s odjeće, kape, šalovi, posteljina, ručnici, washcloths, četki za kosu i češljeve, ili dlake zaraženih osoba. Dakle, svi članovi vašeg kućanstva trebao biti ispitan za uši i treba primiti tretman, ako su utvrdi da je zaražena. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Ostale interakcije

Za liječenje mangan (5%) krem

Druge zdravstvene probleme

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Kako bi spriječili infekciju ili širenje infekcije na druge ljude, dobre zdravstvene navike su obavezna. To uključuje sljedeće

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Doziranje

skladištenje