pertuzumab intravenozno

Kardiomiopatija: Pertuzumaba primjena može dovesti do supkliničkih i kliničkom srca. Procijenite lijevu ventrikularnu funkciju kod svih bolesnika prije i tijekom liječenja s pertuzumab. Prekinuti pertuzumab tretman za potvrđene klinički značajnog smanjenja funkcije lijevog ventrikula. Embrio-fetalna toksičnost: Izlaganje pertuzumab može dovesti do smrti i rađanja nedostatke embrija i fetusa. Savjetovati pacijente o tim rizicima i potrebi kontracepcije.

Koristi za pertuzumab

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Farmakološka Klasa: monoklonsko antitijelo

Pertuzumab također se koristi kao dio cjelovitog režimu za rano karcinoma dojke prije operacije.

pertuzumab treba dati samo od strane ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za pertuzumab, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na pertuzumab ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke pertuzumab injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje pertuzumab

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost pertuzumab injekcije u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje pertuzumab. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije primanja pertuzumab, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati pertuzumab dok ste u bolnici ili liječenje raka centra. pertuzumab se daje kroz iglu stavlja u venu. To se obično daje jednom svaka 3 tjedna.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da pertuzumab radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka. Pazite da sve obveze.

Vaše nerođeno dijete moglo biti povrijeđeni ako koristite pertuzumab dok ste trudni. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna za vrijeme liječenja i tijekom 7 mjeseci nakon zadnje doze pertuzumab. Obavijestite svog liječnika odmah ako mislite da ste zatrudnjeti.

pertuzumab može uzrokovati zatajenje srca. Vaš liječnik će testirati svoje srce prije nego počnete primati pertuzumab. Ispitivanje se ponavlja svakih nekoliko mjeseci dok primate lijek. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove u prsima, poteškoće s disanjem, brz dobitak na težini, ili nenormalan oteklina u gležnjeva i nogu. To mogu biti simptomi zatajenja srca.

pertuzumab može izazvati ozbiljne reakcije infuziju. To može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika ili medicinsku sestru odmah ako imate temperaturu, groznicu, bolove u prsima, nepromišljenost, vrtoglavica, nesvjestica, glavobolja, osip, bol, mučninu, povraćanje, problema s disanjem, ili slabost u roku od nekoliko sati nakon infuzije.

pertuzumab uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta nakon što ste dobili injekciju.

Rak lijekovi mogu izazvati mučninu ili povraćanje kod većine ljudi, a ponekad čak i nakon primanja lijekova da ih spriječi. Ako se to dogodi, obratite se liječniku ili medicinskoj sestri o drugim načinima suzbijanja tih nuspojava.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba pertuzumab

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Rak dojke metastatičke tamoksifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol, Xeloda, Femara, Herceptin, kapecitabin, paklitaksel, Abraxane, gemcitabin

Rak dojke metotreksat, tamoksifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol, Xeloda, fluorouracil, Femara, eksemestan, ciklofosfamid, Herceptin

Mjere opreza tijekom korištenja pertuzumab

pertuzumab nuspojave

pertuzumab