phenelzine

Antidepresivi povećavaju rizik od suicidalnog razmišljanja i ponašanja u djece, adolescenata i mladih odraslih osoba u kratkoročne studije s velikim depresivnim poremećajem (MDD) i drugih psihijatrijskih poremećaja. Kratkoročni studije nisu pokazale povećanje rizika suicidalnosti antidepresivima u usporedbi s placebom u odraslih preko 24 godina, a došlo je do smanjenja rizika antidepresivima u usporedbi s placebom u odraslih osoba u dobi od 65 i više godina. Ovaj rizik mora biti uravnotežena s kliničkim potrebama. Praćenje bolesnika usko za kliničku pogoršava, suicidalnost, ili neobične promjene u ponašanju. Obitelji i skrbnici trebaju biti obaviješteni o potrebi za bliskom promatranje i komunikacije s prescriber. Nije odobren za uporabu u pedijatrijskih bolesnika.

Koristi za fenelzin

Terapijski Klasa: antidepresivni

Farmakološka Klasa: monoaminooksidaze Inhibitor, neselektivnom

Iako phenelzine je vrlo učinkovit za određene pacijente, to također može izazvati neke neželjene reakcije ako se uzme u pogrešnom smjeru. Vrlo je važno da se izbjegne određene namirnice, pića i lijekova dok koristite fenelzin. Vaš liječnik može dati popis kao podsjetnik na proizvodima koje treba izbjegavati.

phenelzine je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za fenelzin, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na fenelzin ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke fenelzin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje fenelzin

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost fenelzin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju fenelzin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate fenelzin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje fenelzin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći fenelzin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje fenelzin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje fenelzin s bilo kojom od sljedećih nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s ovim lijekovima, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje fenelzin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi fenelzin točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

phenelzine bi trebao doći s lijekovima vodič. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza fenelzin biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze fenelzin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu fenelzin, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Pravilna uporaba fenelzin

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi se omogućilo promjenama u dozi i provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Također ćete morati imati svoj krvni tlak izmjeren prije početka fenelzin i dok ga koristite. Ako primijetite bilo kakve promjene preporučenom krvnog tlaka, nazovite svog liječnika odmah. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Kada se uzima s određenim hrane, pića ili drugih lijekova, phenelzine može izazvati vrlo opasne reakcije, kao što su nagli visokog krvnog tlaka (koji se nazivaju hipertenzivna kriza). Da biste izbjegli takve reakcije, slijedite ova pravila oprez

Phenelzine može uzrokovati neke ljude da se agitira, razdražljiv, ili prikaz drugih abnormalnih ponašanja. To također može uzrokovati neke ljude da imaju suicidalne misli i sklonosti ili postati depresivni. Ako ste vi ili vaš njegovatelj primijetite bilo koji od ovih neželjenih učinaka, obavijestite svog liječnika odmah.

Nazovite svog liječnika ili bolničkog hitnu pomoć odmah ako imate jake glavobolje, ukočen i bolan vrat, bolove u prsima, brzo kucanje srca, znojenje, vrtoglavica, mučnine i povraćanje dok uzimate fenelzin. To mogu biti simptomi ozbiljne nuspojave zove hipertenzivna kriza.

phenelzine može uzrokovati zamagljen vid ili napraviti neki ljudi pospano ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako reagirate na phenelzine prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste u mogućnosti da vidite dobro ili ne uzbuna.

phenelzine će dodati na učinke alkohola i drugih depresiju SŽS (lijekovi koji usporavaju živčani sustav te može uzrokovati pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga, lijek za napadaje ili barbiturata, za opuštanje mišića ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite fenelzin.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Kada bi se od ležanja, sjediti na rubu kreveta s nogama klimanje za 1 ili 2 minute, a zatim stand up polako. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja fenelzin

Nemojte prestati uzimati fenelzin bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti.

Prije nego što bilo kakve operacije, liječenje zuba, ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da koristite fenelzin ili su ga koristili u posljednjih 10 dana. Uzimajući fenelzin zajedno s lijekovima koji se koriste za vrijeme operacije, zubni, ili hitne tretmane može povećati rizik od ozbiljnih nuspojava.

Vaš liječnik svibanj želite nositi identifikacijsku karticu koja navodi da koristite fenelzin.

phenelzine može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako ste dijabetičar, biti posebno oprezni u testiranju za šećer u krvi ili urina. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Nakon što prestanete koristiti fenelzin, morate nastaviti da oprezni najmanje 2 tjedna sa svojim hrane, pića i drugih lijekova, jer ti predmeti mogu se i dalje reagirati s fenelzin.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

phenelzine nuspojave

phenelzine

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Depresija Xanax, trazodon, citalopram, sertralin, Zoloft, Lexapro, cymbalta, Prozac, Wellbutrin, celexa, alprazolam, amitriptilin, fluoksetin, escitalopram, bupropion, venlafaksin, Abilify, duloksetin, mirtazapin, paroksetin, Paxil, kvetiapin, Effexor Remeron, nortriptilin