pioglitazon i glimepirid (oralnim putem) opis i brand imena

Pioglitazon i glimepirid kombinacije koristi za liječenje vrsta dijabetesa melitusa nazivom tip 2 dijabetes. Koristi se zajedno s pravilnom prehranom i vježbe za pomoć kontrolu razine šećera u krvi.

Pioglitazon pomaže tijelu koristiti inzulin bolje. Glimepirid potiče oslobađanje inzulina iz gušterače koji će pomoći vašem tijelu preokrenite hranu u energiju.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke pioglitazon i glimepirid kombinacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Tableta

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost pioglitazon i glimepirid kombinaciji u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju hipoglikemija i dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju pioglitazon i glimepirid kombinaciju.

Alergije

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

gerijatrijske

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Ostale interakcije

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Druge zdravstvene probleme

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Doziranje

Ovaj lijek bi trebao doći s lijekovima vodič. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Pažljivo slijedite posebne prehrane, liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontroliranju dijabetesa i pomoći će s lijekovima raditi ispravno. Također, redovito vježba i test za šećer u krvi ili urinu prema uputama.

Ovaj lijek treba uzeti s prvi obrok u danu.

Ako uzimate kolesevelam, uzmi ga barem 4 sata nakon uzimanja Duetact ™.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Određene žene mogu biti pod povećanim rizikom za trudnoću tijekom uzimanja ovog lijeka. Ako ste imali problema s ovulacija i imala neredovite menstruacije u prošlosti, ovaj lijek može uzrokovati da se ovulaciju. To bi moglo povećati svoje šanse za trudnoću. Ako ste žena u reproduktivnoj dobi, trebali raspravljati o mogućnosti kontrole rađanja sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako počnete ima bolove u prsima, otežano disanje, prekomjerno oticanje šaka, ručni zglob, članci ili stopala, ili ako brzo dobivanjem na težini. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema srca.

propustili dozu

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Najozbiljnije znakovi ove reakcije su vrlo brzo ili nepravilno disanje, hvatajući dah, teško disanje, ili nesvjesticu. Ostali znakovi mogu uključivati ​​promjene u boji kože lica, vrlo brzo, ali nepravilan rad srca ili pulsom, Grozd-kao oteklina na koži, i natečenost ili otekline kapaka i oko očiju. Ako se pojave ove nuspojave, dobiti hitnu pomoć odjednom.

skladištenje

Ako imate trbuhu ili bol u želucu, tamni urin, gubitak apetita, mučnina ili povraćanje, neuobičajeni umor ili slabost, ili žutim očima ili kožom, provjerite sa svojim liječnikom odmah. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako zamagljen vid, smanjena vidljivost, ili bilo koje druge promjene vida javlja dok uzimate ovaj lijek. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Ovaj lijek može povećati rizik za frakture kostiju u žena. Pitajte svog liječnika o načinima kako bi vaše kosti jaka da bi se spriječilo pukotine.

Ovaj lijek može povećati rizik za rak mokraćnog mjehura, ako ga se za više od 12 mjeseci. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate krv u mokraći, često, jak, ili povećan nagon za mokrenjem, bolno mokrenje, ili bol u leđima, donji dio trbuha, ili želuca.

Ovaj lijek može učiniti vašu kožu više osjetljiv na sunčevu svjetlost. Koristite krema za sunčanje kad ste na otvorenom. Izbjegavajte solarij i solarij.

Vrlo je važno da pažljivo slijedite upute od svog liječnika o

Ovaj lijek može uzrokovati hipoglikemiju (niska razina šećera u krvi). Niska razina šećera u krvi također može pojaviti ako kašnjenje ili izostavite obrok ili snack, vježba više nego inače, piti alkohol, ili ne mogu jesti zbog mučnina ili povraćanje. Simptomi niske razine šećera u krvi mora biti tretirana prije nego što dovodi do gubitka svijesti (nesvjestice). Različiti ljudi osjećaju različite simptome niskog šećera u krvi. Važno je da naučite što simptomi niske razine šećera u krvi obično imate, tako da možete ga brzo liječiti.

Hiperglikemija (visoka razina šećera u krvi) može se javiti ako se ne uzimaju dovoljno ili preskočite dozu lijeka, prejesti ili ne slijede plan obroka, imaju povišenu temperaturu ili infekcije, ili se ne ostvari onoliko koliko je uobičajeno.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.