pioglitazon

Pioglitazon hidroklorid može uzrokovati ili pogoršati kongestivnog zatajenja srca. Praćenje bolesnika za znakovima i simptomima zatajenja srca nakon inicijacije ili povećanje doze. Ukoliko takvi znakovi i simptomi kongestivnog zatajenja srca razvoj, upravljanje prema važećim standardima skrbi i razmotriti obustavu terapiju ili smanjenje doze. Pioglitazon hidroklorid se ne preporučuje u bolesnika sa simptomatskom srčanog udara te je kontraindiciran u bolesnika s utvrđenim NYHA klase III ili IV zatajenja srca.

Koristi za pioglitazon

Terapijski Klasa: Antidijabetički

Kemijski Klasa: Tiazolidincdion

pioglitazon je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za pioglitazon, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na pioglitazon ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke pioglitazona u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost pioglitazon u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bolesti srca, što može zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali pioglitazon.

Prije Korištenje pioglitazon

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate pioglitazon, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći pioglitazon s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje pioglitazon s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje pioglitazon. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi pioglitazon samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Pažljivo slijedite posebne prehrane, liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontroliranju dijabetesa i pomoći će s lijekovima raditi ispravno. Također, redovito vježba i test za šećer u krvi ili urinu prema uputama.

pioglitazon bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Tablete se mogu uzeti sa ili bez hrane.

Doza pioglitazona biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze pioglitazon. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu pioglitazon, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da pioglitazon radi ispravno. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Pravilna uporaba pioglitazon

Određene žene mogu biti pod povećanim rizikom za trudnoću, dok uzimanje pioglitazon. Ako ste imali problema s ovulacija i imala neredovite menstruacije u prošlosti, pioglitazon može uzrokovati da se ovulaciju. To bi moglo povećati svoje šanse za trudnoću. Ako ste žena u reproduktivnoj dobi, trebali raspravljati o mogućnosti kontrole rađanja sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako budete imali bolove u prsima, otežano disanje, prekomjerno oticanje ruku, zapešće, gležanj, ili stopala, ili ako brzo dobivanjem na težini. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema srca.

Ako imate abdomena ili trbuhu bol, tamni urin, gubitak apetita, mučnina ili povraćanje, neuobičajen umor ili slabost, ili žute oči ili kožu, provjerite sa svojim liječnikom odmah. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako zamagljen vid, smanjena vidljivost, ili bilo koje druge promjene vida javlja dok uzimate pioglitazon. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

pioglitazon može povećati rizik za frakture kostiju u žena. Pitajte svog liječnika o načinima kako bi vaše kosti jaka da bi se spriječilo pukotine.

pioglitazon može povećati rizik za rak mokraćnog mjehura, ako ga se za više od 12 mjeseci. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate krv u mokraći, često, jak, ili povećana potreba za mokrenjem, bolno mokrenje, ili bol u leđima, donji dio trbuha, ili želudac.

Vrlo je važno da pažljivo slijedite upute od svog liječnika o

pioglitazon ne uzrokuje hipoglikemiju (niska razina šećera u krvi). Međutim, niska razina šećera u krvi može dogoditi ako kašnjenje ili izostavite obrok ili snack, vježba više nego inače, piti alkohol, ne mogu jesti zbog mučnina ili povraćanje, ili se pioglitazon s drugim tipom dijabetesa medicine. Simptomi niske razine šećera u krvi mora biti tretirana prije nego što dovodi do gubitka svijesti (nesvjestice). Različiti ljudi osjećaju različite simptome niskog šećera u krvi. Važno je da naučite što simptomi niske razine šećera u krvi obično imate, tako da možete ga brzo liječiti.

Mjere opreza tijekom korištenja pioglitazon

Hiperglikemija (visoka razina šećera u krvi) može se javiti ako se ne uzimaju dovoljno ili preskočite dozu lijeka, prejesti ili ne slijede plan obroka, imaju povišenu temperaturu ili infekcije, ili se ne ostvari onoliko koliko je uobičajeno.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

pioglitazon nuspojave

pioglitazon

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Dijabetes, Tip 2 metformin, inzulin aspart, glipizid, Januvia, glimepirid, Victoza, Lantus, gliburid, Invokana, Tradjenta, GLUCOPHAGE Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, glucotrol, Trulicity, sitagliptin , Bydureon, Jardiance