pitressin

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Koristi za Pitressin

Farmakološka Klasa: Vazopresin (klase)

Vazopresin je hormon koji se proizvodi u tijelu. On djeluje na bubrege da se smanji protok urina.

Vazopresin ubrizgavanje se koristi za povećanje krvnog tlaka u odraslih osoba s vazodilatatorske šoka (npr, post-cardiotomy, sepsa), koji ostaju da imaju nizak krvni tlak nakon primitka tekućine i lijekova.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke Vasostrict ™ u djece s vazodilatatorske šoka. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje Pitressin

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Pitressin® u djece s diabetes insipidus i abdomena rastezanje.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke Vasostrict ™ nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju Vasostrict ™.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke Pitressin® gerijatrijskih bolesnika.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u bolnici ili klinici. Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu, u mišić ili venu.

Ovaj lijek se može dati kao kod kuće u bolesnika s diabetes insipidus, koji ne moraju biti u bolnici ili klinici. Ako koristite ovaj lijek kod kuće, vaš liječnik ili medicinska sestra će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Budite sigurni da ste razumjeli kako koristiti lijek.

Vi ćete biti prikazan područja tijela gdje je to udarac može dati. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela. To će pomoći spriječiti probleme kože od injekcije.

Koristite novu iglu i špricu svaki put kad bi se uvelo svoj lijek.

Vaš liječnik može ograničiti količinu tekućine ili vode koju pijemo. Pažljivo pratite upute za sprječavanje neželjene učinke.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba Pitressin

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Vazopresin može izazvati alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Mjere opreza tijekom korištenja Pitressin

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Pitressin nuspojave

Pitressin (vazopresina)

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Dijabetes insipidus hidroklorotiazid, desmopressin, vazopresin, DDAVP, Microzide, HydroDIURIL

Asistolija epinefrin, natrijev bikarbonat, vazopresin adrenalina, kalcijev klorid, Vasostrict

Gastrointestinalni krvarenje ranitidin, Zantac, vazopresin, Zantac 150, Zegerid, aluminijev hidroksid

Jednjaka varikoziteti s Krvarenje vazopresina, Vasostrict

 ili se pridružiti grupi podrške Pitressin za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.