pneumokoka 7 valentne vakcine, difterija konjugat intramuskularno

Terapijski Klasa: Cjepivo

Koristi za pneumokokne 7-valentnog cjepiva, difterija konjugata

Pneumokoka infekcije mogu uzrokovati ozbiljne probleme, kao što su upala pluća, koja utječe na pluća; meningitis, što utječe na mozak, te bacteremia, koja je žestoko infekcije u krvi. Pneumokoka infekcija je također važan uzrok upale uha kod djece.

Osim ako nije drugačije kontraindiciran, cijepljenje protiv pneumokokne bolesti preporuča se za dojenčad i malu djecu.

Imunizacija zahtjeva 1 do 4 doze cjepiva, ovisno o dobi kod prve doze. Ovo cjepivo se može dati istovremeno kao i druge rutinske cijepljenja.

Ovo cjepivo se može primjenjivati ​​samo od strane ili pod nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na pneumokokne 7-valentnog cjepiva, difterija konjugata ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ovo cjepivo se općenito dobro podnosi i učinkovit kod djece. nije utvrđena sigurnost i djelotvornost u djece ispod 6 tjedana starosti i djece starije od 10 godina.

Prije Korištenje pneumokoka 7-valentnog cjepiva, konjugirano difterija

Ovo cjepivo se ne preporučuje za odrasle populacije.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Doza pneumokokne 7-valentnog cjepiva, difterija konjugata će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze pneumokokne 7-valentnog cjepiva, difterija konjugata. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Broj injekcije Vaše dijete će dobiti za zaštitu od pneumokokne infekcije ovisit će o dobi djeteta u prve doze

Liječnik će vam reći kada vaše dijete treba primiti sljedeću dozu.

Ako vaše dijete ima više od jednog liječnika, budite sigurni da su svi znali da je vaše dijete je dobila pneumokoka 7-valentnog difterije konjugirano cjepivo, tako da oni mogu staviti podatke u djetetovom zdravstvenom kartonu.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Pravilna uporaba pneumokokne 7-valentnog cjepiva, difterija konjugata

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Pneumokokne bolesti Profilaksa Prevnar, Pneumovax 23, Prevnar 13, pneumokoka 7 valentne vakcine

Mjere opreza za vrijeme uporabe pneumokoka 7-valentnog cjepiva, difterija konjugata

pneumokoka 7 valentne vakcine, difterije nuspojave

pneumokoka cjepivo 7-valentni