post-traumatskog stresnog poremećaja (PTSP) tretmani i lijekovi

Posttraumatski stresni poremećaj liječenje može vam pomoći vratiti osjećaj kontrole nad svojim životom. Primarni tretman je psihoterapija, ali često uključuje i lijekove. Kombiniranjem tih tretmana može poboljšati vaše simptome, vas naučiti vještine za rješavanje simptoma, pomoći da se osjećate bolje o sebi i naučiti načine kako se nositi ako simptomi ponovno pojave.

Psihoterapija i lijekovi također mogu vam pomoći ako ste razvio i druge probleme vezane uz Vaš traumatskog iskustva, kao što su depresija, anksioznost, ili zloupotrebe alkohola ili droga. Ne morate probati nositi teret PTSP-a na svoju vlastitu.

Nekoliko vrsta psihoterapije, koji se nazivaju razgovor terapije, mogu se koristiti za liječenje djece i odraslih s PTSP-om. Neke vrste psihoterapije koji se koriste u liječenju PTSP-a uključuju

Svi ti pristupi mogu pomoći da steknete kontrolu nad trajnog straha nakon traumatskog događaja. Vi i vaš zdravstvenu skrb može raspravljati o tome što tip terapije ili kombinacije terapije najbolje može zadovoljiti vaše potrebe.

Psihoterapija

Lijekovi

Vi svibanj pokušati individualne terapije, grupne terapije ili oboje. Grupa terapija može ponuditi način za povezivanje s drugima koji prolaze kroz slična iskustva.

Nekoliko vrsta lijekova može pomoći u poboljšanju simptoma PTSP-a

Vi i vaš liječnik može raditi zajedno shvatiti najbolji tretman, s najmanje nuspojava, za svoje simptome i stanja. Možda ćete vidjeti poboljšanje u svom raspoloženju i druge simptome u roku od nekoliko tjedana.

Obavijestite svog zdravstvenog radnika o svim nuspojavama ili problema s lijekovima. Možda ćete morati isprobati više od jednog ili kombinaciju lijekova, ili vaš liječnik će možda morati prilagoditi dozu ili raspored lijekove prije no što nađete pravo stati za vas.