Post-usvajanje podrška i usluge

Tijekom procesa donošenja, važno je saznati što podrška paket će doći sa svojim djetetom kako bi se s bilo kojim posebnim ili dodatnim potrebama oni svibanj imati.

Neki potrebe ne mogu postati očite tek kasnije, možda za vrijeme adolescencije, tako da je važno da znate gdje otići ukoliko trebate pomoć u bilo kojem trenutku.

Posvojitelj obitelji imaju zakonsko pravo, kao i kada to zatraže, u zakonsku procjenu potreba za podrškom iz lokalne vlasti odgovorne za njihovu nakon posvojenja podršku. Procjena obuhvaća niz potreba, od mentalnog zdravlja i potrebe za terapijske usluge za dodatnu podršku tijekom djetetova školovanja.

To je dodatak na financijskim prednostima i kvota da su sve obitelji, ovisno o okolnostima, pravo.

Financijska pomoć za usvojitelje

Saznajte više o

Usvajanje platiti i ostaviti, Usvajanje Ispravak, dječji doplatak i porezne olakšice, za osobe s invaliditetom Dnevni Doplatak za djecu, Fond za podršku Usvajanje; njegovatelja doplatka za djecu i za mentalno zdravlje adolescenata usluge (CAMHS), to je sve o meni (IAAM); Obrazovanje i posvojenu djecu; Ostali izvori podrške nakon posvojenja

Usvajanje plaće i prava na dopust za posvojitelje su slične plaće i ostaviti pravo na raspolaganju biološkim roditeljima. To znači da ako se s posla usvojiti dijete, vi ste vjerojatno da će biti podobni za statutarnu posvojiteljski dopust u trajanju do 52 tjedana. Ostavi se može započeti danom dijete počne živjeti s tobom ili do 14 dana prije očekivanog datuma položaja.

Usvajanje plaća je jednaka 90% od svoje plaće za prvih šest tjedana plaće. Preostalih 33 tjedana plaća se na £ 139,58 tjedno ili 90% svoje bruto prosječne tjedne plaće (ovisno o tome što je niže).

Ako ste u paru, a oboje rade, vi svibanj također dijele roditeljskog dopusta i plaću. Vi svibanj dijeliti do 50 tjedana odmora i do 37 tjedana plaće gdje je usvojitelj traje manje od svog punog prava na posvojiteljski dopust i platiti. Dopust i plaća se mora uzeti u roku od 52 tjedana od djeteta se postavlja sa svojom obitelji ili usvajanje. Za više informacija, pogledajte Statutarnu Usvajanje platiti i ostaviti: poslodavac vodič.

Drugi izvori za ostvarivanje financijske potpore za usvojitelje uključuju

Usvajanje podršku u vašoj mjesnoj zajednici

Redovna financijska potpora može platiti na tjednoj ili mjesečnoj osnovi za posvojitelje koji ispunjavaju uvjete prije i nakon donošenja naloga odobrava se pod Usvajanje Support Services (Lokalne vlasti) iz 2005.

To je dizajniran za poticanje posvojenja djece koja bi inače neće biti usvojen zbog dodatnih troškova povezanih s njima brinemo. Iznos koji se plaća određuje se i isplaćuje od strane lokalnih vlasti u potrazi nakon što je dijete prije usvajanja (stavljanja vlasti), te je na provjeri. Paušala ili u tijeku isplata može izvršiti u bilo kojoj fazi, a plaćanje se vrši po stavljanja vlasti.

Novi posvojitelji mogu biti prihvatljivi za taloženja-u priznanje za pomoć platiti za velike stvari kao što je krevet za vašeg dječju sobu ili auto sjedala. Naseljavanje-u grant je diskrecijsko i možete pitati svog socijalnog radnika kako se prijaviti za to.

Saznajte više o financijskoj pomoći na raspolaganju za sve roditelje na GOV.UK.

Invalidnost Living Allowance (DLA) za djecu je prednost bescarinski za djecu koja imaju poteškoća s hodanjem ili je potreban dodatni brinu. Vaše dijete može biti prihvatljiva ako im je potrebno znatno više nadzora i potpore nego što bi se očekivalo. Ova prednost nije utemeljen na provjeri.

Obrazovanje i posvojena djeca

Njegovatelja Allowance može biti plativa posvojitelja osim DLA, sve dok jedan roditelj nije u punom radnom vremenu ili zarađivati ​​više od £ 50 tjedno. To može biti zato što brigu o djeci aranžmani nisu u stanju zadovoljiti specifične potrebe djeteta, što znači da jedan roditelj nije u mogućnosti da se posao.

Fond za podršku Usvajanje je postavljen od strane Vlade za plaćanje terapeutskih usluga, uključujući terapijsku roditeljstva obuku i intenzivnih obiteljskih intervencija. Za pristup fond, morat ćete pitati svoju lokalnu vlast napraviti procjenu vaše potrebe podrške usvajanje. Ako procjena pokazuje da bi terapijske usluge biti koristan, vaša lokalna uprava može podnijeti zahtjev Fondu. Za više informacija pogledajte stranice Fonda za podršku posvojenje First4Adoption.

Za prve tri godine nakon donošenja naloga danih, lokalne vlasti odgovorne za stavljanje vaše usvojenik s vama odgovoran za zakonske procjene je. Nakon toga, odgovornost leži na lokalne vlasti gdje posvojitelj obitelj živi.

Međutim, iako je zakonski obavezna lokalne vlasti da izvrši procjenu, oni trenutno nisu zakonski dužni pružiti podršku da bi se procjena može otkriti što im je potrebno. Umjesto toga, pružanje usluga podrške nakon usvajanja do obitelji je trenutno na odluci lokalne vlasti a. Možete izazov svoju odluku ako smatrate da je nerazuman, prvo putem lokalnog postupka tijelo prigovoru ili ako ste još uvijek nezadovoljni, možete kontaktirati lokalne samouprave pravobranitelja.

Ako lokalna vlast odluči pružiti podršku nakon usvajanja, oni mogu dostaviti ovo podrške sami ili provizije vanjske agencije, kao što su registrirani usvajanje podrške agencijama ili praktičara da dostavi podršku. Na primjer, oni mogu to učiniti pozivajući svoje usvojitelje za usvajanje UK Obitelj usluga podrške i financiranja ove.

Informacije o podršci za usvajanje, navodeći zakonske odgovornosti lokalnih vlasti i vašeg prava, može se naći u First4Adoption-a Usvajanje putovnica. Lokalna tijela također treba imati usvajanje podršku savjetnika možete razgovarati za savjet.

Ako zamolite svog socijalnog radnika ili liječnika za pomoć sa psihičkim ili bihevioralne probleme Vaše dijete može imati, možete biti upućeni na djecu i adolescente Mental Health Services (CAMHS).

Ostali izvori podrške nakon posvojenja

Razvijen od strane mreže dobrovoljno prihva agencija, to je sve o meni (IAAM) je usvajanje usluga podrške koje pronalazi, vlakove i podržava posvojitelj obitelji za djecu koja su prepoznata kao teže za mjesto, a koji bi inače vjerojatno ostati u skrbi.

Ova skupina često uključuje stariju djecu u dobi od četiri godine, djeca crne i manjinskih etničkih pozadina, ili djecu koja su dio bratskim skupine koji žele biti smješteni zajedno.

Pod IAAM službi, obitelji odluče usvojiti te djece će primiti potporu, uključujući obuku u terapijskom roditeljstva i 24-satnu podršku tijekom prve dvije godine nakon donošenja.

Zbog svojih prethodnih iskustava, neki posvojena djeca možda trebati dodatnu podršku u školi.

U ranim godinama, djeca u dobi od dvije godine, koji su usvojeni od brige imaju pravo na besplatno školovanje mjestu rane. Oni također mogu imati koristi od ranih godina učenika programa Premium (EYPP) kada su u dobi od tri do četiri godine starosti. To je dodatna sredstva za pružatelje ranog odgoja (kao što je vaše dijete u vrtić) kako bi poboljšali obrazovanje koje pružaju za djecu koja trebaju više podrške. Ako želite svoj vrtić ili čuvanja djece proglasiti EYPP, morat ćete im reći da je vaše dijete usvojen.

Kada dijete dosegne školske dobi, oni imaju pravo na upis prioriteta u školu po svom izboru, tako da možete odabrati školu koja će najbolje zadovoljiti potrebe vašeg djeteta.

Školi vašeg djeteta može tvrditi da učenik premiju u iznosu od dodatnih 1.900 £, pod uvjetom da neka škola zna da je vaše dijete usvojilo prije godišnjeg popisa siječnja. Dodatna sredstva pomaže školama pružaju dodatnu potporu za ugroženu djecu kako bi poboljšali svoje obrazovanje.

Postoji sve veći broj organizacija posvećena povećanju svijesti o izazovima s kojima se suočavaju usvojene djece i njihovih obitelji te pružanje informacija, resursa i potpore za one koji su pogođeni.

Mi smo usvojili dijete – kako ćemo obveznica? (24 mjeseci pa nadalje)

Vi svibanj pronaći sljedeći prijedlozi pomoći

Za više informacija o specijalističkim izvora podrške, pročitajte o zdravstvenim problemima s kojima se suočavaju djeca koja trebaju usvajanje.

Usluge u vašoj blizini

Usvajanje: Vaše zdravlje i dobrobit

usluge

zdravstvene potrebe vašeg usvojenik-a

Mjesto

‘Naši posvojena djeca trebaju podršku’

Saznajte je li vaša odluka usvojiti dijete je pod utjecajem vaše zdravstveno stanje, te dobiti savjete o potrazi nakon vaše emocionalno zdravlje

Briga novca brige?

Djeca koja su usvojeni od brige mogu imati posebne potrebe koje proizlaze iz fizičkih, mentalnih ili emocionalnih problema ili teškoćama u učenju

 6-15

Sally otvara oko svoje dvoje usvojene djece, koji su emocionalno zdravlje izazovima zbog svojih ranih iskustava

Kada se cijepiti svoje dijete

Briga za dijete s teškoćama u

Mentalno i emocionalno zdravlje: govori terapije

Saznajte što koristi možda dobiti ako se brine za bolesne ili osobe s invaliditetom

Informacije o dječjem zdravlju, uključujući i zdrave prehrane, fitnessa, spolnog odgoja i ispit stresa

Koja cjepiva svoje potrebe djeteta, a na kojoj dobi bi trebali imati ih

Ako vaše dijete ima invaliditet, pročitajte odjeljak matične njegovateljima ‘skrbi i podrškom za savjet

JavaScript i Flash Player je potrebno kako bi vidjeli izbora alata.

JavaScript se može uključiti kroz svoje mogućnosti preglednika. Ako nemate verziju Flash Playera možete preuzeti besplatno Adobe Flash Player iz tvrtke Adobe Systems Incorporated na prvom mjestu.

JavaScript i Flash Player je potrebno kako bi vidjeli izbora alata.

JavaScript se može uključiti kroz svoje mogućnosti preglednika. Ako nemate verziju Flash Playera možete preuzeti besplatno Adobe Flash Player od tvrtke Adobe Systems Incorporated.

11/06 /

11/06 /