potrebna promjena ulja

Nicole De Cours; 6 dobro-za-vas izbor da ću dodati zdravlje i okus na svoj kuhanje.

Pametni žene znaju što im je potrebno neke masnoće u svojoj prehrani. 6 dobro-za-vas izbor da ću dodati zdravlje i okus na svoj cooking.Smart žene znaju da je potrebno neke masnoće u svojoj prehrani. “No, umjerenost je ključ – sva ulja imaju oko 120 kalorija i 14 grama masti po žlica”, kaže nutricionistica Ellie Krieger, R. D., domaćin zdrav apetit na Food Network. Ona predlaže pridržavaju oko dvije žličice dodano masnoće po obroku – i kuhanje s raznim uljima, jer svi oni nude različite pogodnosti za tijelo. Ovdje su neke od najboljih vrsta, plus ukusne načine kako ih dobiti u vašoj prehrani.

Zašto je zdrav: Od svih ulja, maslinovo ima najveću količinu srca -protective mononezasićenih masti i polifenoli – antioksidansi koji imaju protuupalna i anticlotting svojstva. To je također jedna od glavnih ideja mediteranske prehrane, koja je pokazala kako bi smanjili rizik od srčanih bolesti, produži svoj život, smanjiti izglede za rak i dijabetes, i pomoći da izgube težinu. Novo pritisne ekstra djevičansko maslinovo ulje sadrži oleocanthal, spoj koji djeluje slično kao ibuprofen, prema nedavnom University of Pennsylvania studija. Znanstvenici kažu da prehrana bogata maslinovim uljem može imati ublažavanja bolova i srce-zdravstvene prednosti slične onima uzimanje niske doze aspirina bebu svaki dan.

Ono što je najbolje za: Neka ekstra djevičansko maslinovo ulje je snažan okus sjaj, iako je u salatu, u kruh, ili na vrhu meso s roštilja, ribe i povrća. A (iznenađenje!) Možete pržiti ili sautÃwith maslinovo ulje previše! Prženje nije tako nezdravo kao što mislite svibanj: “Kad pržiti hranu u maslinovom ulju koji je zagrijan na otprilike 350 stupnjeva F, kora će se obrazac i vaša hrana će apsorbirati manje nafte”, kaže Nicki Heverling, RD, voditelj programa za Mediterana namirnice Savez. Dovoljno je znati da je ekstra djevičansko maslinovo ulje ima dima točku oko 385 stupnjeva F do 420 stupnjeva F – tako da paze na toplinu ili drugo ulje će gorjeti i rasipanja.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha