prazosin

Terapijski Klasa: Kardiovaskularne Agent

Koristi za prazosin

Farmakološka Klasa: alfa-1 adrenergički blokator

Prazosin pripada općoj skupini lijekova pod nazivom antihipertenziva. Djeluje tako što opušta krvne žile tako da krv prolazi kroz njih lakše. To pomaže sniziti krvni tlak. Prazosin može se koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

prazosin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, prazosin koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Za pacijente koji uzimaju prazosin za benignog povećanja prostate

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za prazosin, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na prazosin ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje prazosin

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke prazosin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke prazosin gerijatrijskih bolesnika.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate prazosin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje prazosin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći prazosin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje prazosin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje prazosin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Osim uporabe prazosin, tretman za visoki krvni tlak može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno hranu visoke u natrij (sol). Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primjetiti nikakve simptome stanja. U stvari, mnogi bolesnici mogu osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Sjeti se da prazosin neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Morate nastaviti to uzeti kako je propisano, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života.

Kako vam pomoći da zapamtite da se lijek, pokušati dobiti u naviku uzimanja u isto vrijeme svaki dan.

Doza prazosin biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze prazosin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu prazosin, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilna uporaba prazosin

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da prazosin radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja odjednom. Ustajanje polako može pomoći. Ovi simptomi su više vjerojatno da će se pojaviti kada počnete uzimati prazosin, ili kada je doza se povećava.

Također možete imati vrtoglavicu, lakomislenost, ili nesvjestice ako se pije alkohol, stalak za dugo vremena, vježbe ili ako je vruće. Dok uzimate prazosin, budite oprezni ograničiti količinu alkohola koju pijete. Također, koristite dodatnu njegu tijekom vježbanja ili vrućeg vremena.

Prazosin može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako reagirate na prazosin prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu, pospanost, ili nisu na oprezu.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira li zna da koristite prazosin. prazosin može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Mjere opreza tijekom korištenja prazosin

Ako ste muškarac i iskustvo dugotrajno ili bolnu erekciju 4 sata ili više, odmah se obratite liječniku. Ovo stanje može zahtijevati brzu liječničku pomoć kako bi se spriječilo ozbiljno i trajno oštećenje penisa.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

prazosin nuspojave

prazosin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Raynaudov sindrom amlodipin Norvasc, diltiazem, nitroglicerin, nifedipin, doksazosin

Benigna hiperplazija prostate Cialis, tamsulosin, Flomax, finasterid, doksazosin, tcrazosin

Zatajenje srca lizinopril, amlodipin, metoprolol, furosemid, karvedilol, Lasix

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid