predmenstrualni sindrom (PMS) simptoma

Napetost ili anksioznost, depresivno raspoloženje, plače uroka, promjene raspoloženja i razdražljivost ili bijes; Apetit promjene i food cravings, zaspati (nesanica), Društvena povučenost, slaba koncentracija

Emocionalnih i bihevioralnih simptoma

Fizički znakovi i simptomi

Popis potencijalnih znakova i simptoma za predmenstrualni sindrom je dug, ali većina žena je samo doživjeti neke od tih problema.

Kada posjetiti liječnika

Za neke, fizička bol i emocionalni stres su dovoljno ozbiljne da utječu na njihov svakodnevni život. Bez obzira na težinu simptoma, znakovi i simptomi obično nestaju u roku od četiri dana od početka menstruacije za većinu žena.

No, mali broj žena s PMS imati onemogućavanje simptome svaki mjesec. Ovaj oblik PMS-a zove se predmenstrualni disforični poremećaj (PMDD).

PMDD znakovi i simptomi uključuju depresiju, promjene raspoloženja, ljutnja, tjeskoba, osjećaj osvaja, teškoće s koncentracijom, razdražljivost i napetost.

Ako niste bili u mogućnosti upravljati svojim predmenstrualni sindrom s promjenama u načinu života i simptoma PMS-a utječu na vaše zdravlje i svakodnevne aktivnosti, posjetite liječnika.

Joint ili bol mišića, glavobolja, umor, Debljanje se odnose na zadržavanje tekućine, nadutosti, grudi nježnost, acne flare-up, zatvor ili proljev