Pregled imunološkog sustava

Funkcija

Mjesto

Ukupna funkcija imunološkog sustava je za sprječavanje ili ograničavanje infekcije. Primjer ovog principa je pronađen u imunokompromitiranog ljudi, uključujući i one s genetskim imunih poremećaja, infekcija, imunoloških onesposobljava poput HIV-a, a čak trudnica, koji su osjetljivi na razne mikroba koji obično ne uzrokuju infekciju kod zdravih osoba.

Imunološki sustav može razlikovati normalne, zdrave stanice i nezdravih stanica prepoznavanjem razne “opasne” cues zovu opasnosti povezane molekularne obrazaca (prigušuje). Stanice mogu biti nezdrava zbog infekcije ili zbog oštećenja stanica uzrokovanih nezaraznih agenata kao što su opekline ili rak. Zarazne mikrobi poput virusa i bakterija objaviti još jedan set signala priznatih od strane imunološkog sustava zove patogena povezane molekularne obrazaca (PAMPs).

Kada je imunološki sustav prvo prepoznaje te signale, on odgovara kako bi se riješio problem. Ako imunološki odgovor ne može aktivirati kada postoji dovoljna potreba, nastaju problemi, kao što infekcije. S druge strane, kada je imunološki odgovor aktivnim bez prave opasnosti ili nije isključen nakon što je opasnost prođe, javljaju različiti problemi, kao što su alergijske reakcije i autoimunih bolesti.

Imunološki sustav je složen i prožima. Postoje brojne vrste stanica koje ili cirkuliraju kroz tijelo ili se nalaze u određenom tkivu. Svaka vrsta stanica ima jedinstvenu ulogu, s različitim načinima prepoznavanja problema, komuniciranju s drugim stanicama, te obavlja svoje funkcije. Shvaćajući sve detalje iza ove mreže, istraživači mogu optimizirati imuni odgovor da se suoči specifičnih pitanja, u rasponu od infekcija do raka.

Sve imunološke stanice dolaze iz prekursora u koštanoj srži i razviti u zrele stanice kroz niz promjena koje se mogu pojaviti u različitim dijelovima tijela.

Koža: Koža je obično prva linija obrane protiv mikroba. stanice kože proizvode i luče važne antimikrobna proteini i imunološke stanice mogu se naći u pojedinim slojevima kože.

Koštana srž: Koštana srž sadrži matičnih stanica koje se mogu razviti u različitim vrstama stanica. Zajednička mijeloične praotac matičnih stanica u koštanoj srži je prethodnik na urođeni imuni stanica-neutrofili, eozinofili, bazofili, masne stanice, monocite, dendritičke stanice, i makrofage-koje su važne prve na infekcije.

Zajednička limfnog praotac matičnih stanica dovodi do imunološki stanice-B stanice i T-stanica-koji su odgovorni za ugradnju odgovore na specifične mikroba na temelju prethodnih susreta (imunološka memorija). Prirodnih ubojica (NK) stanice su također izvedeni iz zajedničkih limfoidnim nezrelih i udio obilježja oba urođenih i adaptivnih imunoloških stanica, jer oni daju neposredne obrane kao što su urođeni stanicama, ali također može biti zadržan kao memorijskih stanica poput adaptivne stanica. B, T i NK stanice se također naziva limfocite.

Krvotok: Imunološke stanice stalno cirkuliraju kroz krvotok, ophodnje za probleme. Kada se koriste krvne testove za praćenje bijele krvne stanice, drugi izraz za stanice imunološkog sustava, snimak imunološkog sustava uzima. Ako tip stanica je bilo rijetka ili prekobrojan u krvotoku, to može odraziti na problem.

Thymus: T stanice sazrijevaju u timusu, malom organu koji se nalazi u gornjem dijelu prsa.

Limfni sustav: Limfni sustav je mreža krvnih žila i tkiva u sastavu limfe, izvanstanične tekućine i limfnim organima, kao što su limfni čvorovi. Limfni sustav je kanal za putovanja i komunikacije između tkiva i krvotok. Stanice imunološkog se provode kroz limfni sustav i konvergiraju u limfnim čvorovima, koji se nalaze u cijelom tijelu.

Limfni čvorovi su komunikacijski čvorište gdje imunološke stanice uzorak informacije donio iz tijela. Na primjer, ako imunološki stanica u limfnom čvoru prepoznati komada mikroba donio iz daleke području, oni će se aktivirati, replicirati, i ostaviti limfnog čvora prometovati i rješavanje patogen. Dakle, liječnici mogu provjeriti pacijenata za povećani limfni čvorovi, što može ukazivati ​​na aktivnu imunološki odgovor.

Slezena: Slezena je organ koji se nalazi iza želuca. Iako nije izravno povezan s limfni sustav, što je važno za obradu podataka iz krvotoka. Imunološke stanice su obogaćeni u određenim područjima slezene, te nakon prepoznavanja krvnih patogena, oni će se aktivirati i odgovoriti u skladu s tim.

Sluznice tkiva: mukozne površine su glavni ulazne točke za patogena, te specijalizirane imunološke čvorišta strateški smještena u sluznice poput respiratornog trakta i crijeva. Na primjer, Peyer su značajna područja u tanko crijevo gdje imune stanice mogu pristupiti uzoraka iz gastrointestinalnog trakta.