Prevencija raka jajnika (pdqто): prevencija [] -Oko ove PDQ sažetak

O PDQ

Učestalost i Mortalit; Procijenjena novih slučajeva i smrtnih slučajeva od raka jajnika u SAD-u u 2013. godini: [1; Novi slučajevi: 22,240; Umrli: 14,030; Nekoliko maligne bolesti nastaju iz jajnika. Epitelnog karcinoma jajnika je jedan od najčešćih ginekoloških malignih bolesti i peti najčešći uzrok smrti od raka u žena, 50% svih slučajeva u žene starije od 65 godina. [2] Približno 5% do 10% jajnika raka su obiteljski, a tri različita nasljedna …

PDQ je servis BiH. Je dio Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH). NIH je savezne vlade središte biomedicinskih istraživanja. U PDQ sažeci su na temelju neovisnog pregleda medicinske literature. Oni nisu politički izvještaji i NIH-u.

Svrha ovog sažetka

To PDQ informacije rak sažetak ima aktualne podatke o prevenciji raka jajnika. To je značilo da informira i pomogne pacijentima, obiteljima i njegovateljima. To ne daju formalne smjernice ili preporuke za donošenje odluka o zdravstvenoj zaštiti.

Recenzenti i ažuriranja

Redakcija pisati PDQ informacije rak sažetke i držati ih do danas. Ove zajednice su sastavljena od stručnjaka u liječenju raka i drugih specijaliteta koji se odnose na rak. Sažeci se redovito pregledavaju i promjene se vrše kada je nova informacija. Datum na svakom sažetka ( “Datum zadnje promjene”) je datum najnovije promjene.

Podaci u ovom sažetku bolesnika uzet je iz zdravstvenih radnika verziji, koja se redovito revidirati i ažurira po potrebi, od PDQ Screening i prevenciju uredništva.

Kliničko ispitivanje Informacije

Kliničko ispitivanje je studija odgovoriti na neke znanstvene teme, kao što su hoće li jedan tretman je bolji od drugog. Suđenja su na temelju prošlih studija i naučenoga u laboratoriju. Svaka rasprava odgovara određena znanstvena pitanja kako bi se pronašli nove i bolje načine za pomoć oboljelima od raka. Tijekom liječenja kliničkih ispitivanja, prikupljaju se podaci o učincima novog tretmana i koliko dobro to radi. Ako je kliničko ispitivanje pokazuje da je novi tretman je bolji od jednog koji se trenutno koristi, novi tretman može postati “standard”. Pacijenti svibanj ištanje to misliti o koji sudjeluju u kliničkom ispitivanju. Neka klinička ispitivanja su otvorena samo za pacijente koji nisu započeli liječenje.