Prilosec

Terapijski Klasa: Želučani lučenje kiseline Inhibitor

Koristi za prilosec

Farmakološka Klasa: inhibitora protonske pumpe

Omeprazol se također koristi za liječenje sindroma Zollinger-Ellison, stanje u kojem je želudac proizvodi previše kiseline.

Omeprazol se također koristi za liječenje dispepsije, stanje koje uzrokuje kiselo želuca, podrigivanje, spali srce, ili probavne smetnje.

Osim toga, omeprazol se koristi za sprječavanje gornji krvarenja gastrointestinalnog trakta u teško bolesnih pacijenata.

Omeprazol je inhibitor protonske pumpe (PPI). Djeluje tako što smanjuje količinu kiseline proizvedene u želucu.

Ovaj lijek je dostupan i over-the-counter (OTC) i sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije Korištenje prilosec

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost omeprazola u djece od 1 do 16 godina starosti. Sigurnost i učinkovitost nije utvrđena u djece mlađe od 1 godine ..

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost omeprazola u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže omeprazol. To ne može biti specifična za prilosec. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako koristite ovaj lijek bez recepta, slijedite upute na etiketi lijeka.

Ovaj lijek bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Uzeti Omeprazol kapsula ili odgođenim oslobađanjem kapsule prije jela, po mogućnosti u jutro. Omeprazolni tablete mogu se uzimati s hranom ili na prazan želudac. Uzmi omeprazol prašak za oralnu suspenziju na prazan želudac, najmanje jedan sat prije jela. Za pacijente koji primaju kontinuirano punjenje kroz cijev za hranjenje mora privremeno zaustavi oko 3 sata prije i 1 sat nakon davanja omeprazola prašak za oralnu suspenziju.

Može potrajati nekoliko dana prije nego što je ovaj lijek počinje za ublažavanje bolova u trbuhu. Da bi se osloboditi ovu bol, antacidi mogu se poduzeti omeprazola, osim ako vam je liječnik rekao da ih ne koriste.

Ako uzimate ovaj lijek za liječenje čira koji je povezan s pylori infekcijom H., uzmi ga zajedno s antibioticima (npr amoksicilin, klaritromicin) u isto doba dana.

Progutati kapsule i tablete oblika omeprazola cjelini. Ne otvarajte kapsulu. Ne lomite, prekinuti ili žvakati kapsule ili tablete.

Ako ne možete progutati omeprazol kapsule odgođenim oslobađanjem, možete ga otvoriti i posuti kuglica sadržane u kapsuli s jedne žlica sok od jabuke. Ova mješavina se mora odmah progutati s čašom hladne vode. Prazne ne smije biti vruće i treba biti dovoljno mekan da se može progutati bez žvakanja. Nemojte žvakati ili simpatiju kuglica.

Pravilna uporaba omeprazola

Koristiti prašak za oralnu suspenziju

Za korištenje oralne suspenzije odgođeno otpuštanje

Ako koristite oralnu suspenziju odloženog oslobađanja s nazogastrične ili želučane cijevi

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Mjere opreza tijekom korištenja prilosec

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krv, urin, i drugi laboratorijski testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka. Ako vas ili vašeg djeteta stanje ne popravi, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Recite svom liječniku ako Vi ili Vaše dijete imate azijske rodbinu, kao što su filipinski, kineski, japanski, korejski, ili Tajvanca. Možda će vam trebati nižu dozu ovog lijeka za liječenje erozivnog ezofagitisa.

Ovaj lijek se ponekad daje zajedno s drugim lijekovima za liječenje čira na želucu. Budite sigurni da razumijete o rizicima i pravilnu uporabu bilo kojeg drugog lijeka, liječnik vas ili vaše dijete daje zajedno s omeprazola.

Omeprazol može uzrokovati ozbiljne tip alergijske reakcije kada se koristi u bolesnika s uvjetima liječi antibioticima. Nazovite svog liječnika odmah ako Vi ili Vaše dijete imate svrbež, poteškoće s disanjem ili gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta dok se Vi ili Vaše dijete koristite ovaj lijek.

Atrofični gastritis (upalu u želucu) može doći, pogotovo ako se uzme ovaj lijek za dugo vremena. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako ste vi ili vaše dijete imate pitanja u vezi toga.

Prilosec nuspojave

Prilosec (omeprazol)

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima povišenu temperaturu, bolove u zglobovima, kožni osip, oticanje tijela, stopala ili gležnjeva, ili neobične debljanje nakon primitka ovog lijeka. To mogu biti simptomi akutnog intersticijski nefritis.

Uzimanje ovog lijeka za dugo vremena može otežati vaše tijelo apsorbirati vitamin B12. Recite svom liječniku ako Vi ili Vaše dijete imate pitanja u vezi nedostatka vitamina B12.

Ozbiljne uvjeti u želucu može pojaviti prilikom uzimanja ovog lijeka samostalno ili zajedno s antibioticima. Provjerite sa svojim liječnikom ako ste vi ili vaše dijete imate više od jednog od ovih simptoma: abdominalna ili želuca grčevi, osjećaj nadutosti, suzne i teški proljev koji može biti krvav ponekad, groznica, mučnina ili povraćanje, ili neuobičajen umor ili slabost.

Ovaj lijek može povećati rizik od frakture kuka, ručnog zgloba i kralježnice. To je vjerojatno, ako ste 50 godina i stariji, ako primaju visoke doze ovog lijeka, ili ga koristiti za jednu godinu ili više.

Ovaj lijek može uzrokovati hypomagnesemia (niska magnezija u krvi). To je više vjerojatno da će doći ako uzimate ovaj lijek duže od jedne godine, ili ako uzimate ovaj lijek zajedno s digoksina (Lanoxin®) ili određenih diuretika ili “vode pilule”. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate konvulzije (napadaje), brzo, utrke, ili neujednačena srca, grčenje mišića (tetany), drhtanje ili neuobičajen umor ili slabost.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom, ili ako se to od svog liječnika rekao.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko dana prije nego što su medicinske testove.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept (npr atazanavir, nelfinavir Revataz®, Viracept®) ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

GERD omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Protonix, famotidin

Barrett je jednjak omeprazol, pantoprazol, Nexium, Protonix, Dexilant, lanzoprazol

Erozivnog ezofagitisa omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Protonix, famotidine

Na dvanaesniku omeprazol, pantoprazol, ranitidin, Protonix, famotidin, Zantac