primarni testovi aldeosteronizma i dijagnoza

Razni testovi su dostupni za pomoć u dijagnosticiranju primarni aldeosteronizma.

U početku, vaš liječnik će vjerojatno mjerenje razine aldosterona i renina u krvi. Renin je enzim objavio bubrege koji pomaže regulirati krvni tlak. Kombinacija vrlo niskoj razini renin s visokim stupnjem aldosterona sugerira da je primarna aldeosteronizma može biti uzrok vašeg visokog krvnog tlaka.

Ako aldosteron-renin testa ukazuje na to da možda ima primarnu aldeosteronizma, morat ćete još jedan test za potvrdu dijagnoze, kao što je na jedan od sljedećih

Ako dobijete dijagnozu primarnog aldeosteronizma, vaš liječnik će raditi dodatne pretrage kako bi se utvrdilo da li je osnovni uzrok je aldosteron proizvodnju adenom ili prevelika aktivnost obje nadbubrežne žlijezde. Ispitivanja mogu uključiti

screening test

potvrda testovi

Nadbubrežne vena uzorkovanja. Radiolog izvlači krv iz oba tvoja desnih i lijevih nadbubrežne vene i uspoređuje dva uzorka. razina aldosterona koji su znatno veći, s jedne strane ukazuju na prisutnost aldosteronoma na toj strani. Slične razine aldosterona na obje strane ukazuju na pretjeranu aktivnost u obje žlijezde.

Ovaj test uključuje stavljanje cijevi u venu u preponi i navoja do nadbubrežne vene. Iako neophodni za određivanje odgovarajuće liječenje, ovaj test nosi rizik od krvarenja ili ugrušak krvi u venu.

Dodatna ispitivanja