prirodna beba savjeti za njegu kože: masaže, ekcemi, osip, i više

Vaše novorođenče je kući, a ti naseljavanju u dnevnu rutinu. Imajući beba toplo i hrani je vrhovima na popisu. Dječji njegu kože je jednako važno.

Je naopako u bebinu osjetljivu kožu? Tvoj dodir na koži vašeg novorođenčeta ima umirujuće, njegujući učinak – te je ključan za razvoj vaše bebe.

Novorođenče se rađa s naborani kože i zaštitni pokrivač zove vernix koje prirodno ljušti tijekom prvog tjedna. Nema potrebe da ga žuriti, izbrisati ga, ili ga liječiti s losione ili kreme. (Ako je beba rođena rok je prošao, taj proces vjerojatno je završio, a ona je još uvijek u maternici.)

Uz novorođenče njegu kože, poslovica je “manje je više”. Ovdje su savjeti koji će vam pomoći u zaštiti svoje dijete od alergija u razvoju i osipa

Oduprite se porivu da okupa bebu često. Previše česte kupanje – više od tri puta tjedno tijekom prve godine života – uklanja prirodna ulja koja štite bebinu kožu. To može ostaviti bebinu kožu osjetljiva i suha. To također može pogoršati ekcem.

Osim za vješanje i pelene promjene, novorođenčad ne dobivaju jako prljava. Bebe ne rade od 9 do 5 i udarajući teretanu poslije! Za prvi mjesec ili tako, spužva kupka dva ili tri puta tjedno će zadržati svoje dijete sigurno čisti. U međuvremenu, jednostavno pospremiti bebina usta i pelene područje s malo vode ili sredstvo za čišćenje.

Jedanput na tjedan spužva kupke (ili čak i manje) su najbolje za novorođenčad s tamnije tonove kože (kao što je Afroamerikanac). Ta djeca imaju tendenciju da imaju kosu kožu i imaju veći rizik od kožnih problema poput ekcema.

Ne koristite mirisne proizvode za bebe u prvim mjesecima. To može iritirati bebinu osjetljivu kožu.

Operite bebinu odjeću prije nego što je nosio. Koristite samo beba deterdženti za pranje rublja koje su fragrance- i termo-free. Operite baby odjeću, posteljinu i deke odvojeno od obitelji rublja.